Mainos

Elämäntapaliitto: Alkoholihaittojen hoito myöhässä

Elämäntapaliitto kaipaa lisää ripeyttä alkoholihaittojen hoitoon.

Elämäntapaliitto on huolissaan päättäjien hitaasta reagoinnista alkoholihaittojen torjunnassa. Liiton vuosikokouksen antaman kannanoton mukaan alkoholihaittojen merkittävä kasvu oli ennustettavissa jo ennen alkoholin tuonnin vapautumista ja veronalennuksia. Tästä huolimatta haittoja on ryhdytty torjumaan vasta jälkikäteen.

Liiton näkemyksen mukaan sosiaali- ja terveysministeriön alkoholiohjelman olisi suonut alkavaksi jo syksyllä. -Samoin järjestöjen avustuksissa ehkäisevä päihdetyö saa erityistä painoarvoa vasta tulevasta vuodesta alkaen, kannanotossa huomautetaan.

Veroalea ei voi tuomita

Alkoholiveronalennuksia järjestö ei kokonaisuudessaan pidä huonona asiana. Liiton mukaan hallituksen tavoite saada ihmiset ostamaan alkoholinsa kotimaasta ulkomailta tuonnin sijaan on kannatettava, koska näin voidaan säilyttää alkoholin myynti valvottuna ja tukea työllisyyttä.

Pelkästään kansallisin toimin alkoholipolitiikassa voidaan liiton mukaan kuitenkin onnistua vain rajoitetusti. Siksi Suomen tuleekin "toimia siten, että Euroopan unionille ja jäsenmaille luodaan järkevä työnjako koskien lainsäädäntöä, jolla on kansanterveydellisiä vaikutuksia".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.