EK1: Petter Solbergilla rengasrikko – Hirvonen ja Latvala tasa-aikaan

Norjan Petter Solbergin kisa Saksan MM-rallissa ei alkanut hyvissä merkeissä. Suomalaisittain kisa alkoi lupaavasti.

Vuoden 2003 maailmanmestari joutui pysähtymään kisan ensimmäisen erikoiskokeen varrelle Citroen-auton takapyörän rengasrikon seurauksena. Solberg pääsi jatkamaan kilpailua renkaanvaihdon jälkeen. Hän menetti yli kaksi minuuttia muihin kärkikuljettajiin verrattuna.

- Tämä on tätä. Olin epäonninen. Rengas lähti pois vanteelta neljän kilometrin jälkeen ja minun oli pakko pysähtyä vaihtamaan se, Solberg kertasi päästyään ek:n maaliin.

Räikkönen jäi rutkasti kärjestä

Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala ajoivat ensimmäisen erikoiskokeen täsmälleen samaan aikaan. He olivat kuitenkin 12,5 sekuntia Ranskan Sebastien Loebiä hitaampia. Suomalaiset jakavat kolmannen sijan.

- Pystymme ajamaan kovempaakin, Hirvonen huikkasi.

- Pätkä tuli ihan ok. Reitillä oli pari hankalaa mutkaa ja tein muutamia pieniä virheitä. Olen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen. Loeb on todella nopea, Latvala totesi ek:n maalissa.

Torstaina testierikoiskokeella taitojaan väläyttäneen Kimi Räikkösen kilpailu ei alkanut odotetun vauhdikkaasti: hän jäi Loebin pohja-ajasta 40,1 sekunnilla. Erikoiskokeen maalissa Kimi ei ollut juttutuulella, joten jäi epäselväksi oliko hänellä ollut ongelmia avaustaipaleen varrella.

Perjantaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. MTV3 seuraa sunnuntaina päättyvän kisan etenemistä.