Mainos

EK:n palveluteollisuuden liitot tiiviimpään yhteistyöhön

Uuden liittoyhteisön tehtävänä on vahvistaa alan jäsenyritysten edunvalvontaa ja liittojen asemaa työehtosopimusneuvotteluissa.

Elinkeinoelämän keskusliiton uudistukset jatkuvat, kun järjestöön syntyy uusi palveluteollisuuden liittoyhteisö. Palvelualojen toimialaliitto sekä Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ovat sopineet uudesta yhteistyöstä.

Liitot edustavat muun muassa tietoliikennealaa sekä viestinvälitys- ja postialaa. Liittoyhteisön jäsenyritysten palveluksessa on lähes 90 000 työntekijää. Näin mitattuna se kipuaa EK:n kolmanneksi suurimmaksi jäsenliitoksi.

Uutukaisen liittoyhteisön tehtävänä on vahvistaa alan jäsenyritysten edunvalvontaa ja liittojen asemaa työehtosopimusneuvotteluissa. Se myös edustaa jäseniään EK:n hallituksessa.

EK:n perustamissopimuksessa asetettiin tavoitteeksi aikaisempaa vahvempien liittokokonaisuuksien syntyminen. Ratkaisuihin kannustaa jo yksin se, että ilman liittoutumista pienet jäsenliitot uhkaavat ensi vuoden alusta jäädä ilman edustusta EK:n hallituksessa.

EK:n hallitus on ollut meneillään olevan siirtymäkauden ajan peräti 70-jäseninen. Ensi vuoden alusta se supistuu 20-jäseniseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.