Mainos

EK ja STM sanaharkassa työeläkevaroista

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) arvostelee kovin sanoin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) vakuutusosastoa. Vakuutusalan ylin hallinto on asioiden hoidon kannalta katastrofaalisessa tilassa, kirjoittaa EK:n lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen kolumnissaan Lapin Kansassa.

Lakiasiainjohtaja vaatii sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälältä (kesk.) nopeita toimia uskottavuuden palauttamiseksi.

Laatusen mukaan valtiosihteeri Terttu Savolainen ja ministeriön kärkivirkamiehet kampeavat työmarkkinajärjestöjä sivuun työeläkejärjestelmän asioiden hoidosta.

- Keskustalainen ylijohtaja Tarmo Pukkila ja hänen keskustalainen apulaisensa Antero Kiviniemi ovat julistaneet ministeriössä, miten järjestöille näytetään nyt kaapin paikka.

Laatunen muistuttaa valtioneuvoston tuoreesta ikääntymisraportista. Raportin mukaan työ- ja kansaneläkejärjestelmät voivat muuttua yhdeksi järjestelmäksi, josta päätetään eduskunnassa.

EK:n johtajaa kaihertaa myös eläkeyhtiöiden sijoitustoimintaa pohtiva työryhmä, jonne ministeriö on ottamassa tahoja, "joilla ei varmastikaan ole parasta vakuutusmatemaattista osaamista". Tällaisia ovat MTK ja eläkeläisjärjestö Eetu.

Ministeriöstä kerrottiin tänään, että Hyssälä ei matkan takia ole tavoitettavissa kommentoimaan kirjoitusta.

Savolainen kiistää väitteet eläkekaappauksesta

Sosiaali- ja terveysministeriön valtiosihteeri Savolainen kiistää Laatusen väitteet, joiden mukaan ministeriössä valmistelltaisiin työeläkevarojen kaappausta. Savolainen kommentoi asiaa keskustalaisen Verkkoapilan haastattelussa. Valtiosihteeri ei lähde arvuuttelemaan Laatusen motiiveja.

- Kenelläkään ei ole syytä huoleen. Työeläkeasioita valmistellaan edelleen kolmikantaisesti ministeriön piirissä, kuten Laatunenkin hyvin tietää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.