Mainos

Eivätkö radiokanavat riitä autossasi? Apuun rientää nettiradio

Kuulutko niihin autoilijoihin, joita ärsyttää kun radioasemilta soitetaan puhki samoja "hittikappaleita" uudestaan ja uudestaan? Parhaimmillaan sama kappale saattaa soida jopa kolmelta eri kanavalta samanaikaisesti. Ruuhkaan jumiutunutta kuljettajaa saattaa helposti turhauttaa, jos matkaan ei ole sattunut omia cd-levyjä tai musiikilla täytettyä muistikorttia.

Tai voisitko kuunnella musiikkia kännykkäsi avulla, mutta autostereoista puuttuu ääneensiirtoon tarvittava bluetooth-yhteys?

Mutta ei hätää, sillä lähitulevaisuudessa asiat helpottuvat. Internetradion tarjoamien tuhansien radiokanavien ennustetaan lähivuosina yleistyvän suoraan autoihin integroitujen järjestelmien ansiosta.

Nettiradiolla varustettujen autojen myynnin ennustetaan moninkertaistuvan seuraavan kahdeksan vuoden aikana. Markkinatutkimusyhtiö iSupplin mukaan nettiradiolla varustettujen autojen maailmanlaajuisen vuosimyynnin arvioidaan nousevan 24 miljoonaan kappaleeseen vuonna 2018. Vertailun vuoksi vuoden 2010 vastaava myynti oli vain 168 000 kappaletta.

Internetradion vanavedessä myös muiden autoon tarkoitettujen sovellusten uskotaan lisääntyvän räjähdysmäisesti pilvipalveluita hyödyntävien autolaitteiden yleistyessä.

Älypuhelimen tai auton oman tietojärjestelmän kautta toimivat sovellukset tulevat ennusteiden mukaan tarjoamaan lähivuosina kuljettajalle ja matkustajille entistä laajemman valikoiman informaatiota ja viihdettä eli ns. infotainmentia.

Yhdysvalloissa nettiradio-integrointi on tämän vuoden aikana saatavilla jo noin viidessäkymmenessä eri automallissa. Nettiradiolla varustettuja malleja Yhdysvalloissa tarjoavat BMW, Ford, Lincoln, Mercedes-Benz, Scion, Buick, Chevrolet ja Hyundai.

Rapakon toisella puolella tullaan hieman jälkijunassa, sillä Euroopan markkinoilla toistaiseksi ainoastaan BMW ja Mini tarjoavat nettiradiolla varustettuja automalleja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.