Eija Klaucke

Pioni-puutarhaohjelman virkeä juontaja Eija Klaucke on luontoihmisiä. Eijan aamut alkavat tunnin reippaalla kävelylenkillä kodin lähimetsässä, lutuisen pikkuriiviö Baron kanssa. Koiran touhuja katsellessa puutarhasuunnittelija saa rauhassa käydä tulevan päivän ohjelmansa läpi. Työmatkaa toimistolle ei kerry toimiston sijaitessa kotitiloissa. Eija on juuri saanut sisustettua työhuoneensa mieleisekseen ja myöntää toisinaan viihtyvänsä siellä liiankin hyvin.

Työrintamalla on näin keväisin ja kesäisin pääsääntöisesti hyvin vilkasta. Siitä pitävät huolen uusi puutarhaohjelma Pioni, sekä Eijan oma yritys Pihalla, jossa tällä hetkellä on aikamoinen kuhina puutarhasuunnitelmien kanssa. Puutarha-alan kirjoittelut sekä valokuvaaminen vievät nekin oman osuutensa ajasta. Kaiken ohella Eija haluaa aina löytää aikaa Botanical Art -taidesuunnan taitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Nimi: Eija Klaucke

Ikä: 38 v

Perheen koko:Puoliso Casse, Tyttäret Charlotte 15v, Beatrice 13v, karvaiset ystävämme venäjänvinttikoira Baro 1v, Chihuahua Pöpö 10 v sekä undulaatti Pelle 2v.

Unelmakoti:Nykyinen koti pienemmässä mittakaavassa.

Mikä kotona ärsyttää:Se, että tekemättömät kotityöt eivät sitten häviä mihinkään.

Rakkain huonekalu:Makoisat unet antava omien mittojen mukaan tehty patja sänkyineen.

Mieluisin paikka kotona: Keittiö ja vilusella ololla nojatuoli loimuttavan takan edustalla.

Kodin parhaat värit:

Keittiössä välimerensininen ja valkoinen kirsikkapuulla höystettynä. Muualla taloa kaikki rustiikit, lämpimät värit.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa? Parvekkeen ja sen pilareiden uusimiseen.

Eniten käyttämäsi ruoanlaittoväline:vokkipannu

Miltä kotonasi tuoksuu?Kodilta tietenkin! Ainakin kerran päivässä tuoksuu ruoka ja monasti leikkokukat.

Siivousvinkkisi: Jos kiireisen viikon päätteeksi saat vieraita, pese vessat ja jos ehdit tee pikaimurointi. Olen monesti saanut kokea em. tekojen ihmeellisen vaikutuksen.

Pakkomielteesi pyykinkäsittelyssä: Kaikki alusvaatteita lukuunottamtta pitää silittää.

Lempiruokasi:Intialaiset ruuat

Juomasuosituksesi:Vesi ja toisena hyvin haudutettu hedelmätee hunajalla makeutettuna.

Paras reseptisi:

Huomaan, että parhaan reseptini paikalle on tunkua, Koska olen vuosien varrella saanut käsiini mitä erinomaisempia reseptejä, joita on yksinkertaisesti mahdotonta laittaa paremmuus järjestykseen! Yksi makeista suosikeistani on kuitenkin oheinen resepti omenakeikauskakulle, joka saattaa viedä kielen mennessään.

Omenakeikauskakku:

50 g margariinia 1 dl fariinisokeria n. 3 omenaa

taikina: 150 g margariinia 2 dl sokeria 2 munaa 1 tl vanilliinisokeria 2,5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta

lisäksi: sitruunamelissan lehtiä 1 tlk (2,5 dl) Creme Vanillaa

Ohje:

1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa n. 3 min. niin, että rasva ja sokeri sulavat. Tasoittele rasva-sokeriseos. Kuori omenat ja viipaloi. Ripottele vuokaan omenapalat.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vanilliinisokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. levitä taikina omenakerroksen päälle. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40-50 minuuttia.

3. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Pohjapuolesta tulee siis yläpuoli, siitä nimi keikauskakku. Vaahdota Creme Vanilla.

Koristele täysin jäähtynyt keikauskakku vihreillä lehdillä. Tarjoa kakku Creme Vanillan kanssa kahvipöydässä tai jälkiruokana.

(MTV3i)

Lue myös:

    Uusimmat