EHT myllerryksessä - Leijonat useammin kotiyleisön eteen?

Jääkiekon Euro Hockey Touria kehitetään herkeämättä. Viime viikonloppunakin Tukholmassa käytiin keskusteluja siitä, miten turneesta saataisiin järjestäville maille, yleisölle ja joukkueille paras mahdollinen.

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo, että vielä pallotellaan ajatuksilla, mutta erilaisia malleja on olemassa. Nykyisestä systeemistä on sopimus kevääseen 2014 asti.

- Suurin kysymys on kotipelien määrä. Nykysysteemillä 12 ottelusta neljä pelataan kotijäällä. Nyt mietitään, löydetäänkö järjestelmä, jossa joukkueet pelaisivat useammin kotiyleisön edessä, Nurminen sanoo.

- Yksi ratkaisu nostaisi kotipelien määrän neljästä kuuteen ja kokonaispelimäärä pysyy samana.

Viime sunnuntaina Tukholmassa pelattu Venäjä-Tshekki-ottelu ei näyttänyt yleisöä pahemmin kiinnostavan. Mahdollista onkin, että tulevaisuudessa ei enää pelattaisi täysin vieraalla maalla, vaan jompi kumpi joukkueista pelaisi aina kotimaassaan.

- Vielä ei voi kuitenkaan sanoa, että pelattaisiin eri tavalla. Esimerkiksi Karjala-turnauksella ja Venäjän turnauksella on vahvat perinteet ja ne vetävät yleisöä. Nykyinen malli on erittäin potentiaalinen, Nurminen muistuttaa.

Lisää joukkueita?

Kotipelien määrän ja yleisön lisääminen ovat suurimmat keskustelua tuottavat aiheet. Lisäksi mietinnässä on useampien maiden kohtaaminen jo kauden aikana.

Viime keväänä aloitettiin uusi turnaus, Euro Hockey Challenge, jossa Euroopassa sijoille 5-10 sijoitetut maat pelasivat turnausmuotoisesti MM-kisoihin valmistavia otteluita.

- Se on yksi kysymys, että pelaavatko nykyiset neljä maata keskenään, vai kohdataanko laajemmin jo kauden aikana muitakin maita. Siinä on osa keskustelua, Nurminen sanoo.

Nurminen sanoo, että koska nykyinen sopimus kantaa kevääseen 2014 asti, on päätösten aika ensi kauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat