Mainos

Egyptiläiskoneen etsinnät jatkuvat Välimerellä – matkustajilla ei terrorikytköksiä

0:55

Välimerellä jatketaan eilen kadonneen EgyptAir-yhtiön matkustajakoneen etsintöjä.  

Etsintöihin osallistuu lentokoneita ja aluksia Egyptistä ja Kreikasta. Myös Ranska ja Yhdysvallat aikovat liittyä mukaan etsintöihin.  

Pariisista Kairoon matkalla olleen koneen uskotaan syöksyneen Välimereen Kreikan ja Egyptin välillä. Koneessa oli 66 ihmistä.  

Terrorismia pidetään koneen putoamisen todennäköisimpänä syynä. Kone ei lähettänyt hätäviestiä ennen katoamistaan tutkasta, eikä lentäjä maininnut mitään ongelmista viimeiseksi jääneessä rutiiniyhteydenotossa Kreikan lennonjohtoon.  

Pelastusliivit eivät turmakoneesta  

EgyptAir kertoi eilen illalla, että koneen hylystä olisi löytynyt osia Välimerestä läheltä kreikkalaisen Karpathosin saarta. Myöhemmin yhtiö kuitenkin kertoi, etteivät löydökset olleetkaan turmakoneesta.  

Kreikan johtava lento-onnettomuustutkija Athanasios Binis kertoi BBC:lle, että merestä oli löydetty muun muassa pelastusliivejä.  

Koneessa oli 12 maan kansalaisia. Suurin osa oli egyptiläisiä ja ranskalaisia, mutta koneessa oli myös Irakin, Britannian, Kanadan, Belgian, Kuwaitin, Saudi-Arabian, Algerian, Sudanin, Tshadin ja Portugalin kansalaisia.  

Asiantuntijat epäilevät räjähdystä 

Lokakuussa Egyptistä lähtenyt venäläinen matkustajakone syöksyi maahan Siinailla ja 224 ihmistä kuoli. Ääri-islamistinen Isis ilmoitti olleensa koneen pudottaneen pommin takana.  

Asiantuntijoiden mukaan EgyptAirin koneen äkkinäinen katoaminen tutkasta saattaisi myös viitata räjähdykseen koneessa. Uutiskanava CNN:n lähteiden mukaan yhdeltäkään matkustajalta ei ole paljastunut mahdollisia terrorikytköksiä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.