Mainos

Egypti yrittää sulkea Gazan rajan

Palestiinalaiset ovat hamstranneet Egyptistä ruokaa, polttoaineita, savukkeita ja kaasua, koska Israelin tiukka taloussaarto on estänyt toimitukset Gazaan.

Egypti on yrittänyt padota palestiinalaisten virtaa Gazasta rajan yli Egyptiin korjaamalla raja-aitoja ja sulkemalla osan palestiinalaistaistelijoiden aitoihin räjäyttämistä aukoista. Sadat jalkaisin liikkuneet palestiinalaiset onnistuivat kuitenkin ylittämään rajan.

Sadattuhannet palestiinalaiset ovat ylittäneet Gazan kaistan ja Egyptin välisen rajan sen jälkeen kun Hamasin taistelijat räjäyttivät aitaan useita aukkoja ja kaatoivat siitä osan puskutraktoreilla viikko sitten. Palestiinalaiset ovat hamstranneet Egyptistä ruokaa, polttoaineita, savukkeita ja kaasua, koska Israelin tiukka taloussaarto on estänyt toimitukset Gazaan.

Egypti ilmoitti maanantaina käännyttäneensä liki 3000 ilman papereita liikkunutta palestiinalaista, jotka yrittivät päästä Kairoon ja sen lähistöllä sijaitseviin kaupunkeihin. Pitkin Siinain niemimaata pystytettiin tiesulkuja ja tarkistuspisteitä, joilla palestiinalaisia otettiin kiinni. Israel on vaatinut Egyptiä sulkemaan rajan.

Israelin pääministeri Ehud Olmert lupasi eilen humanitaaristen kuljetusten jatkuvan Gazaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.