Mainos

Video: Eduskunta ruotii Stubbin puheita – "luottamus lainvalmistelun tasoon kärsinyt"

Eduskunnassa käsitellään tänään vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymystä. MTV.fi ja MTV Katsomo näyttää keskustelun suorana kello 14 alkaen.

Välikysymys liittyy valtiovarainministeri Aleksander Stubbin (kok.) lausuntoihin hallintarekisteriuudistuksesta eduskunnan kyselytunnilla marraskuun lopulla. 

Stubbin mukaan hallintarekisteriä koskevista viranomaislausunnoista noin 90 prosenttia oli myönteisiä, vaikka luku esimerkiksi Helsingin Sanomien selvityksen mukaan oli noin 10 prosenttia.

Politiikan toimittajan Juha Kaijan mukaan välikysymys voi kääntyä jopa Stubbin hyödyksi. 

– Tässä on aika mielenkiintoinen tilanne, koska tämän välikysymyksen takana on vain kaksi puoluetta eli vasemmistoliitto ja vihreät. Demarit eivät tähän enää halunneet lähteä. Tässä on välikysymyksen tekijöiden kannalta se vaara, että sympatiat kääntyvät Stubbin puolelle, Kaija sanoo.

– Stubb on pyydellyt tätä anteeksi niin paljon, että se alkaa mennä jo kiusallisen puolelle. Kokoomuksen Ben Zyskowicz on kiivaasti puolustanut Stubbia ja aikoo pitää kokoomuksen ryhmäpuheen asiasta tänään.

Vasemmistoliitto ja vihreät ovat laajentaneet välikysymystä siten, ettei se koske vain Stubbin asemaa, vaan myös hallituksen lainvalmistelua ja sen laatua kokonaisuudessaan.

Vasemmistoliiton ja vihreiden mukaan kansalaisten luottamus lainvalmistelun tasoon on tapauksen seurauksena kärsinyt. Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.