Mainos

Eduskunnasta putosi ministereitäkin

Putoajien joukossa ovat mm. kaksi ministeriä; Anneli Taina ja Terttu Huttu-Juntunen. Ympäristöministeri Pekka Haavistokaan ei päässyt tälläkään kertaa läpi. Kaiken kaikkiaan pudonneissa oli 49 edellisen eduskunnan jäsentä.

Valitsematta jäi mm. kaksi Lipposen hallituksen ministeriä. Pirkanmaalla paikatta jäi puolustusministeri Anneli Taina (kok.) ja Oulussa toinen sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.).

Nimekäs putoaja oli myös eduskunnan toinen varapuhemies Kerttu Törnqvist (sd.) Pohjois-Karjalassa. Lipposen hallituksesta eroamaan joutunut entinen toinen valtiovarainministeri Arja Alho (sd.) menetti paikkansa Helsingissä.

Helsingin vaalipiirissä putosivat eduskunnasta myös Arto Bryggare (sd.), Pekka Saarnio (vas.), Reino Laine (vas.), Sirkka Lekman (kok.) ja Risto E. J. Penttilä (nuors.).
Uudellamaalla putosivat Markku Pohjola (sd.), Tero Mölsä (kesk.) ja vaalipiiriin Kuopiosta siirtynyt Matti Ryhänen (kesk.), Raimo Tiilikainen (r.) ja Jukka Tarkka (nuors.).

Varsinais-Suomessa putosivat Marjut Kaarilahti (kok.), Jukka Roos (sd.), Helena Vartiainen (sd.) ja Timo Järvilahti (kesk.). Valitsematta jäi myös Satakunnasta vaalipiiriin vaihtanut Heikki Rinne (sd.).

Satakunnassa putosivat Kauko Juhantalo (kesk. ) ja Timo Laaksonen (vas.). Hämeessä putosivat Maija-Liisa Lindqvist (kesk.), Outi Siimes (kok.) ja Arto Lapiolahti (sd.). Pirkanmaalla Tainan lisäksi putosivat Reino Ojala (sd.), Arja Ojala (sd.), Markku Vuorensola (kesk.) ja Pertti Virtanen (kipu). Kymessä putosivat Sinikka Hurskainen (sd.) ja Tuija Maaret Pykäläinen (vihr.), Mikkelissä Vuokko Rehn (kesk.), Janne Viitamies (sd.) ja Tauno Pehkonen (krist.).

Pohjois-Karjalassa putosivat Törnqvistin lisäksi Anne Knaapi (kok.) ja Raimo Holopainen (sd.). Kuopiossa putosi vain Iivo Polvi (vas.). Keski-Suomessa paikkansa menettivät Erkki Partanen (sd.), Marja-Leena Viljamaa (sd.) ja Aino Suhola (kesk.). Vaasassa putosivat Markus Aaltonen (sd.) ja Aapo Saari (kesk.), Kirsti Ala-Harja (kok.), Heikki Koskinen (kok.) ja Jarmo Wahlström (vas.).

Oulussa putosivat Huttu-Juntusen lisäksi Tuija Pohjola (sd.), Oiva Savela (kok.), Hannu Kemppainen (kesk.), Markku Koski (kesk.) ja Maija-Liisa Veteläinen (kesk.). Lapissa putoajia ei ollut.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.