Edesmenneelle Muhammad Alille poikkeuksellinen kunnianosoitus – ei ole kyse nyrkkeilystä

Nyrkkeilylegenda Muhammad Ali nimetään showpainiorganisaatio WWE:n kuuluisuuksien galleriaan eli Hall of Fameen. WWE ilmoitti asiasta maanantaina sivuillaan.

Kesällä 2016 74-vuotiaana kuollut Ali jätti suurimman jälkensä nyrkkeilykehiin, mutta viihdeurheiluunkin "Suurin ja kaunein" vaikutti. Kesällä 1976 hän kohtasi myyttiset mitat myöhemmin saaneessa "Maailmojen sota" -showottelussa Tokiossa japanilaisen painilegendan Antonio Inokin, ja tuota globaalisti seurattua kohtaamista pidetään tärkeänä hetkenä nykyaikaisen vapaaottelun kehityksessä. Nyt Ali liittyy ystävänsä Inokin seuraan WWE:n Hall of Famessa.

Ali oli mukana myös showpainin kuuluisien WrestleMania-tapahtumien kehityksessä. Hän oli erityinen kutsuvierastuomari ensimmäisen WrestleManian pääottelussa, jossa kehässä melskasivat sellaiset suuruudet kuin Hulk Hogan, Mr. T, "Rowdy" Roddy Piper ja "Mr. Wonderful" Paul Orndorff. Ali palautti järjestyksen kaaosmaiseksi äityneeseen otteluun, napauttamalla nyrkillään Piperiä leukaan.

– Hän on yksi urheilun suurimmista, ja hänen työnsä ammattilaispainin modernisoimisessa ja maailmanlaajuiseksi tekemisessä auttoivat urheilun ja viihteen yhteensulautumista, WWE kirjoitti kertoessaan Alin Hall of Fame -nimeämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat