Edellisestä SM-kullasta 11 vuotta – Annemari Kiekara juoksi muilta karkuun

14:02
Annimari Korte kertoo videolla paluunsa taustoista.

Annemari Kiekara juoksi nuoremmilta haastajiltaan ja viiden kilometrin Suomen mestaruuteen Turun Kalevan Kisoissa ajalla 16.21,69.

Kiekaran, 43, edellinen vitosen SM-kulta oli yhdentoista vuoden takaa ja ensimmäinen vitosen mestaruus 25 vuoden takaa kesältä 1995.

–  Se oli Lapualla, silloin juoksin vain vitosen. Tikkasen Päivi ei ollut mukana, Kiekara muisteli Turun aurinkoisessa illassa.

Kiekara nykäisi ensimmäisen kerran jo 600 metrin kohdalla, eikä sen jälkeen luopunut kärkipaikasta. Johanna Peiponen sinnitteli muutaman kierroksen Kiekaran kyydissä, mutta jäi toiseksi ajalla 16.33,99.

–  Voitto tuli ihan helposti, Kiekara hymyili. 

Uusilla kengillä

Kiekaran uran 12:s Kalevan Kisoissa juostu Suomen mestaruus tuli upouusilla kengillä, jotka hän oli saanut vasta kilpailupäivänä. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA täsmensi hiljattain kenkäsääntöjään, eikä kengän pohjan paksuus saa olla yli 25 milliä ratakisoissa yli 800 metrin matkoilla.

Kiekaran aiemmin käyttämien Niken kiisteltyjen Vaporfly-kenkien pohja on nelisenttinen. 

–  Posteljooni toi nämä kahdentoista aikoihin. Ihan mukavat, Kiekara kommentoi kenkiään.

Kiekara ei kannata kenkäsääntöjen tiukennusta.

–  Niitä (Varpofly) on voinut ostaa verkkokaupasta vuosien ajan. Minusta teknologia joka säästää jalkoja on hyvä, Kiekara sanoi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja