Mainos

E-18 Muurla-Lohja-tieosuus valmistui ennätysajassa

Lohja-Muurla-moottoritien rakennusta. (Lehtikuva)

Suomen suurin moottoritiehanke, E-18 tien Muurlan ja Lohjan välinen osuus on vihitty virallisesti käyttöön. Tie Helsingistä Turkuun on nyt kokonaan moottoritietä, mikä on tärkeää erityisesti raskaan liikenteen sujuvuuden kannalta.

Itse tieosuus valmistui ennätysajassa, mutta sen käyttöönotto viivästyi liikenteenhallintateknologian ongelmien takia. Koska nopea tieyhteys on tärkeä viennille ja kauttakulkuliikenteelle, seuraavaksi E - 18 on määrä ulottaa Uudeltamaalta Venäjän rajalle asti.

E-18 lobbausryhmän puheenjohtaja, vuorineuvos Jaakko Ihamuotila patisteleekin valtiovaltaa nopeisiin toimiin, jotta vuonna 2015 Vaalimaalle johtaisi nykyaikainen moottoritie.

Linjakas moottoritieyhteys Venäjälle vaatii vielä neljä suurta väylähanketta.

Tietöiden toteutuksessa suositaan niinsanottua elinkaarimallia. Se tarkoittaa, että yksityinen yritys ottaa vastuulleen hankkeen rahoituksen, totetutuksen ja ylläpidon määräajaksi tiettyä kokonaishintaa vastaan.

Tänään juhlittu Muurla-Lohja-osuus valmistuikin elinkaarimallilla ennätysajassa, kolmessa vuodessa. Varsinaista tieosuuden käyttöönottoa hidastivat huippunykyaikaisen liikenteenhallintajärjestelmän tekniset ongelmat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.