Draamaa kauden päätöskisan alla: Emma Kimiläisen kaksi kilpakumppania poissa lähtöruudukosta – brittikuski mursi selkänsä

W Series -formulasarjan kausi päättyy tänään Austinissa Circuit of the Americas -radalla.

Lähtöruudukosta puuttuvat sekä espanjalainen Marta García että britti Abbie Eaton. García on kilpailusta sivussa sairastumisen vuoksi, mutta Eatonin kisa jää väliin, koska hän mursi selkänsä lauantaina ajetussa kilpailussa.

Eaton joutui keskeyttämään lauantain kilpailun hajotettuaan autonsa jousituksen. Tilanteesta ei ole olemassa tv-kuvaa, mutta katsojien videoiden perusteella Eaton hajotti autonsa mutkan 15 kanttikivissä. Auton etupää nousi ilmaan niin, että vain takarenkaat olivat kiinni maassa.

Samassa tilanteessa hajosi myös Eatonin selkä. W Series julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa se kertoo Eatonin loukkaantumisesta ja poissaolosta.

García on sarjassa 12. sijalla, Eaton sijalla 13.

Lauantain kisassa toiseksi sijoittunut Emma Kimiläinen on varmistanut sarjan kolmossijan. Kaikkiaan kausi on tuottanut suomalaiselle tähän mennessä yhden voiton ja neljä palkintosijaa. Ensimmäisellä W Series -kaudella kaksi vuotta sitten Kimiläinen sijoittui viidenneksi oltuaan sivussa kahdesta osakilpailusta loukkaantumisen takia.

Mestaruus ratkeaa sunnuntaina Jamie Chadwickin ja Alice Powellin välillä. Brittikuskien ero on 10 pistettä kahden vuoden takaisen mestarin Chadwickin hyväksi. Pisteitä jaetaan 10 parhaalle samaan tapaan kuin F1:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja