DNA: Hintakilpailun aika ei ole ohi

DNA:n osuus Suomen matkapuhelinliittymistä nousi alkuvuonna 20,1 prosenttiin. Yhtiö tavoittelee tänä vuonna vielä 1,4 prosenttiyksikön kasvua markkinaosuuteensa.

Matkapuhelinoperaattori DNA Finland seuraa Elisan esimerkkiä ja laskee mobiilinettiyhteyksien hintoja.

- Toisin kuin julkisuudessa on viime aikoina väitetty, telealan hintakilpailu ei ole ohi. Kilpailu on siirtynyt peruspalvelusta toiseen, toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi toteaa.

Mobiililaajakaista maksaa DNA:lla nopeudesta riippuen nyt noin 10-20 euroa kuussa. Aiemmin kuukausimaksut olivat kaksin- tai jopa kolminkertaiset.

Elisan uudet hinnat ovat samaa luokkaa kuin DNA:lla. Sonera ei tarjoa käyttömäärästä riippumatonta kuukausihinnoittelua.

Markkinaosuus kasvoi

DNA:n osuus Suomen matkapuhelinliittymistä nousi alkuvuonna 20,1 prosenttiin. Yhtiö tavoittelee tänä vuonna vielä 1,4 prosenttiyksikön kasvua markkinaosuuteensa.

DNA-konsernin liikevaihto nousi liki 223 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja kohosi neljänneksen lähes 15 miljoonaan euroon. Luvuissa ei ole mukana heinäkuun alussa konserniin yhdistyneitä paikallisia puhelinyhtiöitä.

Uudistunut konserni haluaa mobiilin lisäksi panostaa myös valtakunnallisiin yritysasiakkaisiin. DNA:n nuorisoimago ei pelota konsernijohtaja Jan-Erik Frostdahlia.

- Olemme tutkineet, että brändimme on laajennettavissa yrityspuolelle. Se on myös kustannustehokkaampaa kuin aivan uuden brändin rakentaminen.

Päällekkäisyyksiä karsittava

Konsernijohtaja Frostdahl ei vielä halua tarkentaa uuden konsernin järjestely- ja irtisanomistarpeita. Frostdahlin mukaan on kuitenkin selvää, että päällekkäisyyksiä syntyy, kun seitsemän yhtiötä yhdistyy.

Frostdahl vaikeni myös mahdollisen pörssilistautumisen tai myynnin aikataulusta.

- Meille on annettu tehtäväksi tehdä tästä kokonaisuudesta pääomamarkkinakelpoinen niin pian kuin mahdollista, Frostdahl kommentoi.

Tehtävän antajina ovat DNA:n omistajat eli pääomasijoitusyhtiö 3i ja DNA-konserniin heinäkuussa yhdistyneet Päijät-Hämeen Puhelin, Oulun Puhelin, Lännen Puhelin, KPY Palvelut ja Satakunnan Puhelin. Yhdessä ne omistavat DNA:sta yli 90 prosenttia. Lohjan Puhelimen toiminnot siirtyivät konserniin osakekaupalla jo toukokuussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat