Mainos

Directalta 50 000 sivun vastaus syytteisiin

Hakupalveluyhtiö Directan syyteharkinnasta on tulossa historiallisen raskas vyyhti.

Muun muassa nettiluettelopalveluita tarjoava yhtiö toimittaa tänään syyttäjälle vastauksensa yli 1 400 tutkintapyyntöön. Loppulausunto on 50 000 sivun mittainen ja painoltaan 240 kiloa. Se lähetetään syyttäjälle useassa eri osassa.

- Me odotamme, että tämä asia perataan juuriaan myöten puhtaaksi. Directa vie 45 ihmisen työpaikan ja maineen takia jokaisen tapauksen erikseen käsiteltäväksi, sanoo Directan emoyhtiöön vastikään palkattu viestintäjohtaja, presidentintekijänäkin tunnettu Jussi Lähde.

"Suomen Yrittäjät kampanjoivat"

Directa kutsui tänään kokoon näyttävän tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi toimittajille oman versionsa tutkintapyynnöistä. Tilaisuudessa oli myös läsnä yhtiöön muun muassa mainosalalla aiemmin vaikuttanut toimitusjohtaja Fredrik Schauman.

- Ymmärrän yrittäjiä. On monen huonon sattuman summa, että olemme tässä tilanteessa. Olisimme jo aikoinaan voineet välttää tilanteen keskustelemalla eri tahojen kanssa. Siihen, olemmeko syyllistyneet rikokseen, on yksiselitteinen vastaus. Se on ei, Schauman toteaa.

Aiempaa hiljaisuutta yhtiö selittää sillä, ettei se ole halunnut kommentoida keskeneräistä esitutkintaa. Nyt yhtiö luonnehtii tutkintapyyntöjä Suomen Yrittäjien käynnistämäksi kampanjaksi, joka alkoi jo vuonna 2007.

- Koko tänä aikana Suomen Yrittäjät eivät ole halunneet keskustella Directan kanssa eivätkä tutustua sellaisiin materiaaleihin, jotka olisivat heidän olettamuksensa varmasti muuttaneet. Ei ole Directan asia arvioida sitä, mitä tapahtuu jos Suomen Yrittäjien jäsenistölleen antamat neuvot ovat vääriä, Lähde jyrähtää.

Yrittäjät: Ei pidä paikkaansa

Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula toteaa, että Directan väite ei pidä paikkaansa.

- Olen itse tavannut sekä Directan hallituksen puheenjohtajan muutamaan otteeseen että nykyisen toimitusjohtajan. Lisäksi toimitusjohtajamme Järventaus on tavannut heidän toimitusjohtajansa. Eli kyllä tässä keskusteluja on käyty. En ymmärrä, mikä tämä väite on.

Suomen Yrittäjien mukaan he ovat saaneet jäseniltään kaikkiaan noin 5 000 yhteydenottoa Directaan liittyen. Yhteydenotot ovat olleet keskeisiltä osin yhteneviä, Makkula kertoo.

Asiakkaiden mukaan heille on luvattu uusia asiakaskontakteja, joita he eivät ole saaneet. Sen sijaan heitä on laskutettu hakuosumien perusteella.

Esimerkiksi hakusana suutari tuo Directan hakukoneessa esiin suutareiden lisäksi paljon muidenkin alojen yrityksiä, jos heidän nimessään on suutari. Ja jos joku tekee virheellisen haun, myös näistä hauista laskutetaan. Tätä periaatetta pienyrittäjät eivät ole kertomansa mukaan ymmärtäneet, vaan heille on syntynyt yhtiön markkinoinnin myötä toisenlainen kuva.

- Minua ihmetyttää se, että sellainen yhtiö, jonka markkinointi on katsottu kahteen eri otteeseen puolueettoman liiketapalautakunnan johdosta harhaanjohtavaksi, ei näe omassa toiminnassaan mitään vikaa, vaan syyttelee muita, Makkula sanoo.

Tutkintapyyntö poliisista

Directa kertoo myös tehneensä keskusrikospoliisille tutkintapyynnön koskien poliisin toimintaa esitutkinnassa. Lisäksi yhtiö on vastikään kannellut asiasta poliisihallitukselle.

Kantelujen sisällöstä yhtiö ei halua lausua mitään.

- Esitutkintalain henkeä kunnioittaen, Jussi Lähde sanoo MTV:n uutisille.

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.