Daniel Ricciardo #3

Synt. 1.7.1989, Perth, Australia
Pituus: 175 cm
Paino: 64 kg

 
Toro Rosson australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo aloitti ensimmäisen täyden kautensa F1-sarjassa kaudella 2012. Hän pääsi kuitenkin jo kesken kauden 2011 Hispanian kisakuskiksi.

Ricciardo aloitti kansainvälisen uransa Aasian ja Britannian Formula BMW -sarjassa kaudella 2006. Ricciardon läpimurto tapahtui kaudella 2008, kun hän kaasutteli mestariksi Länsi-Euroopan Formula Renault -sarjassa ja lisäksi hän sijoittui toiseksi Formula Renault Eurocupissa. Mestaruuden vei suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas.

Vuonna 2009 Ricciardo jatkoi menestyksen tiellä Britannian F3-sarjassa. Ricciardo vei mestaruuden ylivoimaisesti voitettuaan kuusi osakilpailua ja napattuaan kaikkiaan 12 palkintopallipaikkaa. Ricciardon loisto-otteet noteerattiin myös F1-piireissä, ja nuorukainen pääsikin testaamaan Red Bullin kilpuria nuorten kuskien testeissä Jerezissä joulukuussa 2009. Koko porukan nopein kierrosaika testeissä poiki Ricciardolle testikuskin paikan Red Bullilta ja Toro Rossolta.

Kaudella 2010 Ricciardo sijoittui toiseksi Formula Renault 3.5 -sarjassa. Ricciardo aloitti kauden 2011 samassa kilpaluokassa, mutta kesken kauden Hispania pestasi hänet kisakuskiksi Narain Karthikeyanin tilalle. Ricciardo ajoi parhaimmillaan 18:nneksi tallin kilpailukyvyttömällä ajokilla. Hän pisti kuitenkin kokeneen tallikaverinsa Vitantonio Liuzzin tiukoille.

Kaudella 2012 Toro Rossolla Ricciardo sai pistetilinsä auki heti kauden avauskisassa ajamalla yhdeksänneksi. Hän ajoi kauden aikana yhteensä kuusi kertaa pisteille ja sijoittui MM-pisteissä 18:nneksi.

Kaudella 2013 Ricciardo jatkoi Toro Rossolla yhdessä Jean-Eric Vergnen kanssa. Aussikuskin tuloksena oli 20 MM-pistettä ja 14. sija kuljettajien taistossa. Kauden päätteeksi Ricciardo sai siirron Red Bullille maanmieheltään Mark Webberiltä vapautuneelle kuskipaikalle.

Ricciardo otti Red Bullilla ohjat käteen heti debyyttikaudellaan 2014, ja jätti tallissa neljä mestaruutta putkeen voittaneen Sebastian Vettelin varjoonsa. Kauden aikana Ricciardo oli ainoa ei-Mercedes-kuljettaja, joka onnistui voittamaan osakilpailuja. Ja Ricciardo teki sen kolmesti. Viisi muuta palkintopallisijaa toivat aussikuskille selkeän kolmannen tilan MM-taistossa.

Kausi 2015 oli Ricciardolle turhauttava. Red Bullin kilpailukyky ei riittänyt sarjan kärkitallien haastamiseen, ja aussikuljettaja nousi palkintopallille vain Unkarin (3.) ja Singaporen GP:ssä (2.). Kuljettajien MM-sarjassa Ricciardo oli 8:s 92 pisteellään. Tallikaveri Daniil Kvyat keräsi kolme pistettä enemmän ja oli sarjassa 7:s.

Lue myös:

    Uusimmat