CNN: Manchesterin räjähdys todennäköisesti itsemurhapommi

Pommi räjähti Manchester-arenalla 1:36

Itsemurhapommittajaa pidetään todennäköisenä syynä Manchester-areenan räjähdykselle, uutisoivat yhdysvaltalainen uutiskanava CNN ja uutistoimisto Reuters lähdetietoihinsa vedoten.

Paikalla ollut mies on CNN:n mukaan tunnistettu mahdolliseksi itsemurhapommittajaksi.

Tästä on kyse

– Manchesterin epäillyssä terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 19 ihmistä. Lisäksi arviolta 50 ihmistä on loukkaantunut.

– Tapahtunutta tutkitaan tällä hetkellä terroritekona.

– Poliisi sai tiedon Manchester-areenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana.

– Media raportoi alussa kahdesta pamahduksesta areenan alueella.

– Räjähdys kuultiin yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden konsertin loputtua.

– Manchester-areena on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan, että mahdollinen räjähdys sattui areenan ulkopuolella.

– Ainakin CNN on kertonut lähdetietoihin perustuen, että itsemurhapommittajaa pidetään todennäköisenä syynä räjähdykselle. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

– Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että Manchesterissa olisi loukkaantunut tai kuollut suomalaisia. Matkustusilmoituksia kaupunkiin on tehty 11. Ulkoministeriö seuraa tilannetta.

Reuters kirjoittaa, että yhdysvaltalaiset viranomaislähteet kertovat, että iskun tekijäksi epäillään itsemurhapommittajaa. 

Räjähdyksessä Manchesterin areenalla pop-laulaja Ariana Granden keikan jälkeen kuoli 19 ihmistä ja ainakin 50 loukkaantui. Sitä tutkitaan terrori-iskuna.

Lue myös:

    Uusimmat