Mainos

Clas Ohlson sulkee toimipisteitään pääkaupunkiseudulla, mutta avaa uutta tilalle – toimitusjohtaja: "Suomen vähittäiskaupan kilpailutilanne on tiukka"

Clas Ohlson sulkee lähikuukausien aikana neljä kannattamatonta myymälää pääkaupunkiseudulla. Myymälät ovat Otaniemen ja Hakaniemen Lab Storet, Columbuksen Compact Store Vuosaaressa sekä Mannerheimintien myymälä.

Sulkemiset eivät aiheuta henkilöstövähennyksiä, kertoo ketju tiedotteessaan.

Vastapainoksi Clas Ohlson avaa uuden myymälän lokakuussa avattavaan Pasilan Mall of Triplaan ja marraskuussa Seinäjoen Ideaparkiin.

Clas Ohlson Suomen toimitusjohtaja Virpi Viinikainen kertoo, että myymälöiden sulkemiset ja avaamiset ovat osa käynnissä olevaa myymäläverkoston optimointia:

– Suomen vähittäiskaupan kilpailutilanne on tiukka. Meidän on varmistettava, että jokainen ketjun lenkki vahvistaa kannattavaa ja pitkäjänteisesti menestyvää Clas Ohlsonia, Viinikainen toteaa.

– Olemme aloittaneet tämän matkan jo muuttamalla Turun Hansan ja Tampereen Hämeenkadun myymälät tätä tavoitettamme paremmin tukeviin sijainteihin. Kaikkia käytössä olevia keinoja on käytettävä myymäläverkoston optimoimiseksi. Näillä toimenpiteillä rakennamme edellytyksiä tulevaisuuden kasvulle ja kannattavuudelle.

Touko-heinäkuussa Clas Ohlsonin myynti kasvoi Suomessa 6 prosenttia 22,6 miljoonaan euroon. Koko konsernin myynti kasvoi 4 prosenttia 190 miljoonaan euroon ja verkkokaupan myynti 20 prosenttia 10,5 miljoonaan euroon.

– Ensimmäisen kvartaalin myynti kasvoi odotetusti sekä kaupoissa että verkkokaupassa, Viinikainen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja