Christer Pettersson haudan lepoon

Palmen murhan pääepäillyn kuolema ei vaikuta murhatutkintaan.

Pettersson

Ruotsin pääministeri Olof Palmen murhasta tuomitun ja vapautetunChrister Petterssonin hautajaisia on vietetty iltapäivällä Sollentunassa. Christer Pettersson siunattiin haudan lepoon Sollentunan kirkossa.

Kallovamma ja aivoverenvuoto johtivat 57-vuotiaan Petterssonin kuolemaan lähes neljä kuukautta sitten.

Pettersson myönsi ja kielsi

Vuonna 1989 Tukholman käräjäoikeus tuomitsi Petterssonin elinkautiseen vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus vapautti hänet vain muutamaa kuukautta myöhemmin.

Monen ruotsalaisen mielessä epäily kuitenkin säilyi, eikä asiaa ei parantanut se, että Christer Pettersson välillä tunnusti murhan, välillä taas kielsi sen.

- Christer Pettersson -johtolanka hävisi korkeimman oikeuden päätettyä. Näin emme ole voineet enää tehdä sen parissa töitä aktiivisesti, sanoo syyttäjä Kerstin Skarp Palme-ryhmästä.

- Silloin tällöin olemme saaneet tähän liittyviä tietoja, mutta niitä ei ole voitu aktiivisesti tutkia.

Yleisövihjeitä tulee yhä usein

Kahdentoista hengen niin kutsuttu Palme-ryhmä jatkaa silti pääministerin murhan selvittämistä. Yleisövihjeitä tulee edelleen usein ja ratkaisevasta vihjeestä on yhä luvassa palkkio.

- Meitä kiinnostaa eniten murha-ase, jonka todella haluaisimme löytyvän. Se tarkoittaisi todellista läpimurtoa, sanoo Skrap.

Olof Palmen murha kuitenkin vanhenee kuuden vuoden kuluttua. Siihen mennessä murhaajan pitäisi löytyä.

- Meidän pitää uskoa niin käyvän, jotta voimme jatkaa töitä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.01.2005)

Lue myös:

    Uusimmat