Mainos

Caritan suunnitelma: Pietarinkatu

Pietarinkadulla sijaitseva huoneisto on upea ullakkoasunto keskellä parasta Helsinkiä. Kokonaisuus on perusrakenteiltaan ja suunnittelultaan tyylikäs, mutta pieni pintaremontti on kyllä paikallaan. Varsinkin seinät kaipaavat kunnostusta. Koska huoneisto on ullakkohuoneisto, haluan tuoda sinne jotain erityistä tunnelmaa antavia yksityiskohtia, kuten esimerkiksi tiiliseinäpintaa tai tummaa kattohirttä. Niinpä suunnittelen ylös olohuoneen seinälle puurakenteen, joka on kattotukihirren näköinen. Makuuhuoneessa tyydyn vähäisempään korjaukseen pysyäkseni annetussa budjetissa. Siellä seinät saavat jäädä entiselleen, mutta epämääräisesti roikkuvat sähköjohdot on hoidettava kuntoon. Sen suurempaa remonttia asuntoon ei tehdä.

Sisustan huoneiston sekä asunnon omilla, että joillakin lainakalusteella. Olohuoneeseen kattoikkunoiden alapuolelle sijoitan ison ruskean sohvan ja rahin. Piristän kalusteryhmää muutamalla punaisella tyynyllä. Asukkaan oma pöytä sopii hyvin sohvan taakse ja lisäksi olohuoneeseen mahtuu kaunis art deco -istuinryhmä, joka myös löytyy jo asunnosta. Kauniin ikkunan eteen tulee ruokailuryhmä. Pieni pöytä ja kaksi tuolia riittävät, jotta ikkuna ei peity huonekalujen taakse. Pöydän voi kattaa tyylikkäillä lautasilla ja kristallilla. Ruokapöydän yläpuolelle kattoon kiinnitetään pieni kristallikruunu loistetta antamaan. Olohuone ei tarvitse sen enempää huonekaluja, mielestäni on hyvä, että siitä saa ison ja tilavan vaikutelman.

Makuuhuoneesta haluan tehdä sinisävyisen. Päiväpeitto ja pyöreä matto ovat sinisiä, tyynyt sängyn päällä ovat valkoisen ja ruskean sävyisiä. Tv-huoneeseen tulee punainen sohva ja matto sekä valkoinen nojatuoli ja rahi (Ikea). Tv-lipasto on myös vaaleaksi maalattu. Pienestä tornihuoneesta tehdään luku- ja leikkihuone. Nojatuolia sinne ei kannata laittaa, koska ikkunat ovat niin matalalla, että tuolista ei näe ulos olleenkaan. Lattialle laitetaan paljon erikokoisia värikkäitä tyynyjä. Väreinä ovat punainen, oranssi ja ruskea. Kattoon tulee hauska kukkavalaisin, joka on myös oranssin punainen sävyltään. Näin on ullakkohuoneistosta saatu viihtyisä ja lämminhenkinen kaupunkikoti pienelle perheelle tai nuorelle luovuutta arvostavalle pariskunnalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.