Mainos

Burundin vaalit käyntiin väkivaltaisissa merkeissä

Keski-Afrikan Burundissa räjähdysten ja ampumisten sarja on varjostanut tänään käytäviä presidentinvaaleja. Yön aikana ainakin kaksi ihmistä on kuollut väkivallanteoissa.

Presidentti Pierre Nkurunziza pyrkii vaaleissa kolmannelle kaudelle vastoin maan perustuslakia. Maassa on ollut levotonta sen jälkeen, kun presidentti keväällä ilmoitti ehdokkuudestaan.

Oppositio on kehottanut kansalaisia boikotoimaan vaaleja, sillä sen mukaan ne ainoastaan syventävät maan poliittista kriisiä. Afrikan unioni ei ole lähettänyt maahan vaalitarkkailijoita, sillä sen mukaan vaalit ovat väistämättä vilpilliset.

Nkurunzizan hallinnon mukaan vaaleihin liittyvät levottomuudet ovat opposition syytä. Presidentti syyttää oppositiota äänestäjien pelottelusta.

Huhtikuun loppupuolella kiihtyneissä väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin sata ihmistä. Maan pelätään ajautuvan jopa uuteen sisällissotaan.

Yli 150 000 ihmistä on paennut maasta levottomuuksien vuoksi. Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan Burundista pakenee naapurimaa Tansaniaan noin tuhat ihmistä päivässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.