Mainos

Bulgarian armeija auttamaan lumimyrskyn uhreja

Kymmenet kaupungit ja kylät olivat tänään vailla sähköä ja liikennemotissa.

Bulgarian armeija on komennettu hätäapuun lumimyrskyn ja pakkasen pahimmin koettelemille alueille, kertoivat pelastusviranomaiset tänään. Ilmavoimien koneista pudotettiin ruoka-apua lumen saartamille asukkaille. Maan viidenneksi suurimpaan kaupunkiin Ruseen ja kymmeneen muuhun kaupunkiin maan pohjoisosassa julistettiin hätätila.

Kaksi vanhusta on paleltunut kuoliaaksi ja munuaispotilas menehtynyt sairaalamatkan viivästyttyä sen jälkeen kun lumimyrsky puhkesi Bulgariassa tiistaina. Kymmenet kaupungit ja kylät olivat tänään vailla sähköä ja liikennemotissa. Vedentulo oli poikki yli 50 kaupungissa.

Pelastusmiehistöt noukkivat turvaan vaikeuksiin joutuneita automatkalaisia. Kymmeniä autoilijoita oli tänään jumissa maan päätiellä pääkaupungin Sofian itäpuolella.

Azovanmerellä kaksi merimiestä hukkui bulgarialaisen rahtialuksen upottua eilen. Kahdeksan miehistön jäsentä oli kateissa.

Talvisää kiusasi myös Pohjois-Kreikkaa, missä teitä on poikki lumentulon takia. Koillis-Albaniassa arviolta 10 000 ihmistä oli loukussa kylissään, joihin väestönsuojelujoukot toimittivat ruokaa ja vaatteita. Itävallassa varoitettiin monin paikoin lumivyöryistä yhden hiihtäjän menehdyttyä lumimassan alle Voralbergissa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.