Broileripiirakka ja kevennetty pasha

Broileripiirakka

  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • 300 g broilerinfileesuikaleita
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 dl hienonnettuja oliiveja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 2 dl maustettua ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmunaa
  • juustoraastetta

Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipuli. Ruskista broilerisuikaleet ja lisää pannulle sipulit ja anna niiden pehmentyä hieman. Valuta tomaateista liemi ja kuutioi tomaatit. Nosta pannu levyltä ja sekoita broilerisuikaleiden joukkoon tomaatit ja oliivit. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Sekoita kulhossa ranskankerma, maito ja kananmunat. Kaaviloi voitaikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja nosta levy uunipannuun. Levitä taikinalle broileriseos ja kaada päälle ranskankerma-kananmunaseos. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Kevennetty pasha

  • 500 g maitorahkaa
  • 0,5-1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
  • 2-2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa

Vaahdota kerma. Sekoita sen joukkoon rahka ja muut aineet. Appelsiinimarmeladin määrä riippuu sen voimakkuudesta; bittermarmeladia tarvitaan vähemmän, makeaa enemmän. Vuoraa pashamuotti harsoliinalla ja nostele seos muottiin. Taittele sideharso pashan päälle. Laita muotin alle sopiva valutusastia ja vie viileään vuorokaudeksi. Avaa sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastialle, poista muotti. Koristele halutessasi säilykehedelmillä tai värikkäillä karamelleilla. Pashasta valuneen heran voi pakastaa ja käyttää pulla- tai sämpylätaikinaan nesteeksi. Jos et omista pashamuottia, valuta pasha suodatinpapereilla vuoratussa siivilässä.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat