Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Broileripiirakka ja kevennetty pasha

Julkaistu 21.03.2005 06:00(Päivitetty 22.03.2005 13:43)

Broileripiirakka

Broileripiiras

BroileripiirasRuokala
  • 1 pkt valmista voitaikinaa
  • 300 g broilerinfileesuikaleita
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 dl hienonnettuja oliiveja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 2 dl maustettua ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmunaa
  • juustoraastetta

Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipuli. Ruskista broilerisuikaleet ja lisää pannulle sipulit ja anna niiden pehmentyä hieman. Valuta tomaateista liemi ja kuutioi tomaatit. Nosta pannu levyltä ja sekoita broilerisuikaleiden joukkoon tomaatit ja oliivit. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Sekoita kulhossa ranskankerma, maito ja kananmunat. Kaaviloi voitaikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja nosta levy uunipannuun. Levitä taikinalle broileriseos ja kaada päälle ranskankerma-kananmunaseos. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

PashaPashaRuokala

Kevennetty pasha

  • 500 g maitorahkaa
  • 0,5-1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita
  • 0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
  • 2-2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa

Vaahdota kerma. Sekoita sen joukkoon rahka ja muut aineet. Appelsiinimarmeladin määrä riippuu sen voimakkuudesta; bittermarmeladia tarvitaan vähemmän, makeaa enemmän. Vuoraa pashamuotti harsoliinalla ja nostele seos muottiin. Taittele sideharso pashan päälle. Laita muotin alle sopiva valutusastia ja vie viileään vuorokaudeksi. Avaa sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastialle, poista muotti. Koristele halutessasi säilykehedelmillä tai värikkäillä karamelleilla. Pashasta valuneen heran voi pakastaa ja käyttää pulla- tai sämpylätaikinaan nesteeksi. Jos et omista pashamuottia, valuta pasha suodatinpapereilla vuoratussa siivilässä.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä