Brittituristiksi tunnistettu mies kaiversi Colosseumin seinään tekstin "Ivan + Hayley 23" – voi saada jopa viisi vuotta vankeutta

Rooman historiallisen Colosseumin seinään oman ja puolisonsa tai tyttöystävänsä nimen kaivertanut mies on tunnistettu brittituristiksi. Asiasta kertoo BBC:n mukaan Italian poliisi.

Poliisi kertoo onnistuneensa tunnistamaan miehen ja hänen seurassaan olleen naisen tilanteesta otettujen kuvien perusteella. Poliisi ei kuitenkaan nimeä pariskuntaa.

Monet brittimediat kertovat, että kyseessä on Bristolissa Britanniassa asuva pariskunta. Heidän uskotaan jo lähteneen Italiasta.

Mies voi saada teostaan 15 000 euron sakon tai enimmillään viiden vuoden vankeusrangaistuksen.

Tilanteen kuvannut turisti nuhteli kaivertajaa

Italian pääkaupungissa sattuneen välikohtauksen kuvasi toinen kävijä, joka nuhteli miestä sanallisesti ennen kuin luovutti tallenteen viranomaisille.

Videolla miehen nähdään kaivertavan antiikin Rooman aikaisen amfiteatterin Colosseumin seinään samat "Ivan + Hayley 23". Ilmeisesti kyseessä ovat miehen ja tämän puolison, tyttöystävän tai seuralaisen nimet.

Aiheuttanut laajaa paheksuntaa

Tapaus on herättänyt laajaa paheksuntaa Italiassa ja eri puolilla maailmaa.

Italian kulttuuriministeri Gennaro Sangiuliano sanoi teon loukkaavan kaikkia niitä, jotka arvostavat arkeologiaa, monumentteja ja historiaa.

Lähes 2 000 vuotta vanha Colosseum on yksi keisarillisen Rooman tunnetuimmista symboleista ja Italian suosituin matkailukohde.

Se on myös suojeltu Unescon maailmanperintökohde.
 

Lue myös:

    Uusimmat