Brittiläisestä koronarokotteesta saatiin hyvin lupaavia tuloksia: Hyvä teho saavutettiin jopa iäkkäämmillä ihmisillä

THL:n tutkimus paljastaa: Koronan vasta-aineet säilyvät ainakin neljä kuukautta –"Lupaavaa rokotekehityksen kannalta" 2:11
THL:n tutkimus paljastaa: Koronan vasta-aineet säilyvät ainakin neljä kuukautta – "Lupaavaa rokotekehityksen kannalta"

Oxfordin yliopiston ja lääkeyhtiö AstraZenecan kehitteillä oleva koronarokote on antanut lupaavia tuloksia.

Reutersin mukaan rokotteella onnistuttiin aikaansaamaan immuunivastetta sekä nuorilla että vanhemmilla aikuisilla, joihin rokotetta on testattu.

Kokeiden perusteella rokote ei näytä aiheuttavan iäkkäilläkään ihmisillä merkittäviä haittavaikutuksia. Lääkeyhtiön mukaan eri ikäisiltä saatu data vahvistaa kehitteillä olevan rokotteen tarvitsemaa näyttöä tehosta ja turvallisuudesta, mitä rokotteelta vaaditaan, jotta se saataisiin lopulta käyttöön.

Ofxordin yliopiston ja AstraZeneca rokotteen odotetaan olevan yksi ensimmäisistä myyntiluvan saavista koronarokotteista. Erityisesti iäkkäiden ihmisten saama suoja on hyvin lupaava uutinen, sillä immuunijärjestelmän toiminta heikkenee iän myötä, ja iäkkäimmät ihmiset kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään.

Britanniassa viranomaiset valmistautuvat rokotteen mahdolliseen käyttöönottoon tulevan vuoden alkupuoliskon aikana.

Britannian terveysministeri ei sulje pois mahdollisuutta jopa rokotusten aiemmasta aloittamisesta, mutta nopeampi aikataulu ei ole hallinnon mukaan ensisijainen olettamus.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat