Mainos

Britannialle ja Pohjois-Korealle diplomaattisuhteet

Britannian ulkoministeri Robin Cook on ilmoittanut, että Britannia suunnittelee diplomaattisuhteiden solmimista Pohjois-Korean kanssa. Myös Saksan liittokansleri Gerhard Schröder on ilmoittanut maansa solmivan piakkoin diplomaattisuhteet Pohjois-Koreaan.

Pohjois-Korea lähestyi viime kuussa Britannia ja kahdeksaa muuta EU-maata asian tiimoilta ja Cookin mukaan Britannia aikoo suostua tarjoukseen. -Olemme saaneet tarjouksen Pohjois-Korealta solmia diplomaattiset suhteet. On todennäköistä, että vastaamme siihen myöntävästi, Cook sanoi. -Tämänkaltaiset diplomaattiset askeleet toteutetaan verkkaisasti. Mutta aikomuksenamme on vastata myöntävästä viime kuussa saamaamme kirjeeseen, hän jatkoi.

Britannialla ei ole ollut diplomaattisuhteita Pohjois-Koreaan koko tämän 50 vuoden olemassaolon aikana. Pohjois-Korean kommunistinen johto on kesäkuussa Etelä-Korean kanssa pidetyn historiallisen huippukokouksen jälkeen avautunut ulkomaailmaan vuosikymmeniä kestäneen eristäytymisen jälkeen. Mm. Yhdysvaltojen ulkoministerin Madeleine Albrightin on määrä tehdä ensi viikolla vierailu Pohjois-Koreaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.