Mainos

Britannia vastarannan kiiskenä EU:n ulkoministerikokouksessa

Britannia jatkoi tänään EU:n päätösten jarruttamista. Yksi jarrutuskohteista oli entisen Neuvostoliiton tukiohjelma Tacis, jonka uusia sääntöjä ei kyetty hyväksymään unionin ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa.

Britannian ulkoministeri Malcolm Rifkind sanoi, että jarrutustaktiikka jatkuu, kunnes Britannia ja EU pääsevät sopimukseen brittiläisen naudanlihan vientikiellon poistamisen vaiheista. Rifkind ilmoitti ennen ulkoministerikokousta, että Britannia päästää läpi joitakin päätöksiä, jotka koskevat Slovenian kanssa solmittavan liitännäissopimuksen allekirjoittamista sekä neuvotteluvaltuuksia Algerian kanssa tehtävää kauppasopimusta varten.

Parinkymmenen muun asian läpimeno sen sijaan estettäisiin ulkoministerikokouksessa sekä samanaikaisesti käytävässä kalastusministerikokouksessa. Kokouslähteiden mukaan muut EU-maat alkavat olla entistä ärsyyntyneempiä brittien käytöksestä. Jotkut ministereistä sanoivat, ettei tämä ole hyvä tapaa ajaa asiaansa, toisten mukaan tilanteesta on tulossa järjetön ja he kutsuvat brittipolitiikkaa painostukseksi, kertoi yksi lähde.

Ulkoministeri Tarja Halosen mukaan EU antaa Venäjälle erittäin huonon merkin viikkoa ennen presidentinvaalia jättämällä tukiohjelman säännöt hyväksymättä. Tacis-ohjelma voi jatkua kesäkuun loppuun vanhoilla säännöksillä. Tacisin uudet säännöt ovat olleet tärkeät Suomelle, koska niissä Venäjän ja Suomen rajaseutua kohdellaan erityisalueena.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.