Britannia: Maahyökkäys Gazaan veisi Israelilta sympatiaa

Britannia varoittaa Israelia maahyökkäyksestä Gazaan. Britannian ulkoministeri William Hague sanoi Sky Newsin haastattelussa, että Israel menettäisi hyökkäyksessä paljon kansainvälistä tukea ja sympatiaa.

Britannia pitää Gazaa hallitsevaa Hamas-järjestöä pääsyyllisenä konfliktiin, koska se on jatkanut raketti-iskuja Israelin puolelle.

Haguen mukaan kansainvälisen yhteisön olisi kuitenkin vaikea tuntea sympatiaa Israelia kohtaan, jos maa aloittaa maahyökkäyksen Gazaan.

– Maahyökkäyksessä on paljon vaikeampaa rajoittaa siviiliuhrien määrää. Mittava maaoperaatio uhkaa myös pitkittää konfliktia, Hague sanoi.

– Olemme tehneet kantamme hyvin selväksi Israelille. Samoin olemme tehneet hyvin selväksi, että rakettituli Gazasta Etelä-Israeliin on israelilaisille sietämätön tilanne eikä ole yllättävää, että he ovat vastanneet siihen.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi aiemmin, että Israel on valmis laajentamaan huomattavasti hyökkäystään Gazaan. Tähän asti Israel on tehnyt Gazaan ilmaiskuja.

(MTV3 - AFP - STT)

Lue myös:

    Uusimmat