Mainos

Brax: Vaalirahaesitys tukkii isoimmat porsaanreiät

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) uskoo hallituksen löytävän sovun uuden vaalirahalain suhteen. Brax kertoi MTV:n Kymmenen uutisissa, että hallitus etsii nyt kiivaasti yhteistä linjaa asiassa.

Vaali- ja puoluerahoitusuudistusta valmistellut toimikunta esitteli tänään tuloksiaan Braxille ja tiedotusvälineille. Lauri Tarastin johtama työryhmä ehdottaa muun muassa puolueiden ja yksittäisten ehdokkaiden kampanjasummille kattoa.

Braxin mukaan Tarastin ryhmän kaavailemilla lakipykälillä tukitaan vaalirahoituksen pahimmat porsaanreiät.

- Pykälien avulla tulee niin paljon enemmän läpinäkyvyyttä ja julkisuutta, että aika monet yritykset löytää porsaanreikiä paljastuvat. Siinä mielessä tämä on huomattavasti parempi tilanne kuin ennen, Brax toteaa.

- On kuitenkin selvää, että jos joku oikein yrittämällä yrittää ja väkisin aikoo kepuloida, niin voi kestää jonkin aikaa ennen kuin jää kiinni. Riski jäädä kiinni kaikesta venkuloinnista on kuitenkin huomattavasti suurempi.

Keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ovat ilmoittaneet kannattavansa kattoa myös yksittäisille lahjoituksille. Sen sijaan RKP ja kokoomus ovat jo aiemmin ilmoittaneet vastustavansa asiaa.

- Meitä on neljä puoluetta (hallituksessa) ja olemme hakeneet sopua jo yli kaksi vuotta asiassa kuin asiassa. Tämä on yksi asia muiden joukossa. Tässä on kuitenkin löydyttävä ratkaisu. Se ei ole vaihtoehto, että ei löydy ratkaisua, oikeusministeri painotti.

- Tämä on nyt kolmas Tarastin valmistelema asia tällä vaalikaudella. Kaikissa niissä on ollut etukäteen valtavia erimielisyyksiä, ja lopulta on sopu löytynyt aika hyvin.

Katso Matti Maunun juttu ja oikeusministeri Tuija Braxin haastattelu

Katso Raimo Pitkäsen juttu ja Lauri Tarastin haastattelu

Katso Vesa Kallionpään raportti

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.