Mainos

Bona-tuotanto Ruotsiin -työpaikkoja häviää Lappeenrannasta

Nestlé keskittää kaiken lastenruokatuotannon Ruotsin tehtailleen. Tähän asti Nestlé on valmistuttanut Bona-lastenruoat Chymos Oy:llä Lappeenrannassa, jossa muutokset koskevat 60 työntekijää.

Chymos Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mäki kertoi, ettei uutinen tullut yllätyksenä: tuotannon loppuminen Lappeenrannasta on ollut vaihtoehto siitä saakka, kun Bona-tuotemerkki ja liiketoiminta siirtyivät Nestlélle puolitoista vuotta sitten. Siirtymävaiheessa tuotannon arvo oli noin 100 miljoonaa markkaa vuodessa, josta itäviennin osuus oli runsaat puolet.

Chymos aloitti Bona-tuotteiden valmistuksen vuonna 1976. Tällä vuosikymmenellä tölkkisarjaan kehitettiin myös luomutuotteet. Pekka Mäen mukaan Chymos Oy jatkaa toimintaansa varasto-, tehdas- ja ATK-palveluin. Mahdollisuutena on myös kehittää Venäjälle ja Baltian maihin tapahtuvaa vientivarastotoimintaa.

Nestlé siirtää Bona-tuotannon Ruotsiin vuoden lopulla. Chymoksella Bona-tuotannossa on ollut mukana 60 työntekijää, joiden sijoittuminen Chymos-Juomat Oy:hyn tai Fazer-konsernin omistamalle makeispuolelle on hyvin epävarmaa.

Nestlén liikevaihto on runsaat 210 miljardia markkaa, josta lastenruokien osuus on viitisen prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.