Blues saa vieraakseen HPK:n

Bluesilla on pieniä huolia pelaajistonsa kanssa ja ketjut on laitettu pakon sanelemina uuteen uskoon. HPK on saanut maalinikkareitaan takaisin sairastuvalta ja matkaa nälkäisenä Espooseen.

Blues poistui joulutauolle ottamalla vierasvoiton Ässistä maalein 3-1. Krystofer Kolanos oli tulessa Porissa viimeistellen espoolaisten maaleista kaksi. Kanadalaishyökkääjä ei ole vielä palannut joululomiltaan vielä tuntemattomasta syystä ja hän ei ole kokoonpanossa tiistaina. Täten Bluesin ykkösketju on laitettava uuteen uskoon. Lauri Tukonen on nuorten maajoukkueen matkassa Pohjois-Amerikassa ja Landon Wilson kärsii pelikieltoa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Bluesin valmennusjohdolla on siis ollut työtä riittämiin uusia ketjukoostumuksia rakennettaessa. Tukosen paikan kokoonpanossa ottaa A-nuorissa pelaava Markku Flinck, joka teki liigadebyytin pari viikkoa sitten JYPiä vastaan. Bluesin kokoonpanosta ovat poissa myös pitkäaikaispotilaat Juha Ylönen ja Miika Elomo.

HPK voitti kolme edellistä otteluaan ennen joulutaukoa. Tuoreimmassa kahinassa ritaripaidat kaatoivat töin tuskin kotikaukalossaan SaiPa:n 2-1. Oliver Setzinger iski HPK:n molemmat maalit. Itävaltalainen on parantanut peliään kauden vanhetessa ja oli joukkueen selkeästi tehokkain pelimies ennen taukoa. Nyt on kuitenkin tulossa tehomiehiä sairastuvan suunnalta, sillä maalisepot Jukka Voutilainen ja Janne Laakkonen ovat palaamassa tositoimiin. Jani Hassisen sairasloma jatkunee vielä jonkin aikaa.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin tasaisia, mutta HPK on nipistänyt voitot molemmista keskinäisistä kahinoista. Ensimmäinen kohtaaminen Espoossa päättyi vieraiden 4-3-voittoon. Pallokerho käväisi jo 4-1-johdossa, mutta Blues kiri kolmannessa erässä maalin päähän. Hämeenlinnassa pelattu ottelu venyi jatkoajalle, jossa kotijoukkueen Jyrki Louhi onnistui toimittamaan kiekon Bluesin maaliin ja 3-2-voiton ritaripaidoille.

Teksti: Pasi Heikkilä