Mainos

Bill Gatesin säätiö palkitsi Helsingin kaupunginkirjaston

Helsingin kaupunginkirjasto sai tänään Bill & Melinda Gatesin säätiön ensimmäisen Access to Learning -palkinnon tunnustuksena työstään Internetin käyttömahdollisuuksien kehittämisessä. Kuuden miljoonan markan arvoinen palkinto on tarkoitettu kirjastolle, joka tarjoaa asiakkailleen poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet päästä tiedon ja kulttuurin pariin Internetin kautta.

Kirjasto

Helsingin kaupunginkirjastoa on tästä maailman mitassa "innoittava ja opettava esimerkki", arvioi ohjelmistoyritys Microsoftin perustajan Bill Gatesin perustama säätiö. Valinnan teki kahdeksanjäseninen raati, joka tarkkaili kirjastoja eri puolilla maailmaa. Ylipormestari Eva-Riitta Siitonen sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingin kaupunginkirjaston olleen kisassa ylivoimainen. Raati oli näin ollut valinnasta yksimielinen.

Presidentti Tarja Halonen huomauttaa omassa onnittelutervehdyksessään palkitulle, että kirjastoilla on Suomessa ollut poikkeuksellisen merkittävä asema kansalaisten vapaan tiedonsaannin takaajina.
-On tärkeää, että mahdollisimman moni suomalainen on hyvätasoisten kirjastopalveluiden ulottuvilla, tähdentää Halonen.

Asiakkaat verkkoon jo 1994

Bill Gates

Kaupunginkirjasto tarjosi asiakkailleen ensimmäisen Internet-yhteyden vuonna 1994 Lasipalatsin Kirjakaapeli-kirjastossa. Se oli mahdollisesti maailman ensimmäinen yleinen kirjasto, jonka asiakkailla oli mahdollisuus päästä maailmanlaajuiseen tietoverkkoon, arvioi kirjastotoimenjohtaja Maija Berndtson. Nyt maksuton Internet-yhteys on tarjolla Helsingin kaikissa 37 kirjastossa yhteensä noin 180 koneelta. Lisäksi kirjastolla on omat www-palvelunsa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Gatesin palkinnon säätiö luovutettiin kirjastotoimenjohtaja Berndtsonille Chicagossa. Helsinki on esittänyt Gateseille kutsun vierailla kaupungissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.