Mainos

Berlusconi yllätti Halosen jäätelöllä

Tasavallan presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Silvio Berlusconin tapaaminen tänään sujui lämpimissä merkeissä.

Berlusconilta on totuttu odottamaan kiusallisia yllätyksiä. Myös tänään Suomea toistuvasti riepotellut miljardööri tuotti tasavallan presidentti Haloselle yllätyksen. Vastoin kaikkia odotuksia se oli kuitenkin ylitsevuotavan myönteinen.

- Berlusconi halusi puhua pitkään ja lounas kesti pitkään. Hänellä oli tarjolla muun muassa kotona tehtyä jäätelöä. Vastaanotto oli superystävällinen, Halonen suitsutti.

Palazzo Gisghissä Rooman Piazza Colonnalla ei kuitenkaan tänään pelkästään syöty jäätelöä.

Berlusconi kertoi aikovansa tulevassa EU-huippukokouksessa pyytää unionilta miljardeja Libyalle, jotta laiton maahanmuutto Afrikasta saataisiin pysähtymään.

Keskusteluissa sivuttiin myös taloustilannetta ja Venäjän tilannetta. Lisäksi Halonen kertoi ottaneensa Berlusconin kanssa esille sen, että Suomessa on uusi pääministeri.

- Berlusconi oli valmis tapaamiseen, että saisimme Kiviniemelle nopean alun.

Tapaamisessa ei puhuttu Halosen mukaan sanallakaan Berlusconin aiemmasta Suomi-kritiikistä liittyen esimerkiksi ruokaan ja puukirkkoihin.

- Hän selitteli muutamaa sellaistakin asiaa, jotka ovat olleet julkisuudessa esillä muiden maiden kanssa, ja totesi, että joskus tulee väärin ymmärretyksi.

(MTV3 - STT)

Katso Tapio Nurmisen juttu Roomasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.