Mainos

Bengtskärin majakka vaihtoi omistajaa

Bengtskärin majakka on siirtynyt Turun Yliopistosäätiön omistukseen. Kauppakirja säätiön ja majakan entisen omistajan, valtion kiinteistöjä myyvän Kapiteeli Oy:n välillä allekirjoitettiin tänään..

Ylipistossäätiön asiamiehen Pekka Kanerviston mukaan kaupan tarkoitus on turvata Bengtskärin matkailutoiminnan ja saariston kehityshankkeiden jatkuminen. Yliopisto on ollut majakan vuokralaisena aina vuodesta 1992 alkaen. Vuokralaisaikaan yliopisto on kunnostanut pahoin ränsistymään päässeen, mutta kulttuurihistoriallisesti hyvin arvokkaana pidetyn majakkarakennuksen.

Rappeutuminen alkoi aikanaan, kun vuonna 1906 rakennettu majakkavanhus automatisoitiin 1960-luvun lopulla. Nykyisin Bengtskärissä on muun muassa majakkamuseo, museoasunto, majakkaposti, kahvila, kokoustila, sauna sekä vierashuoneita 10-20 hengelle.

Kesällä 1999 majakkasaarella kävi 10 000 vierasta. Turun Yliopistosäätiö on Turun yliopiston tukisäätiö. Sen omistamia muita kulttuurikohteita ovat Liedon Vanhalinnan museokeskus sekä Alvar Aallon ainoa Balttiaan toteutettu rakennus Villa Tammekan Tartossa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.