Mainos

Bandidos-surmajutussa pidätyksiä

Helsingin rikospoliisi on pidättänyt tänään toistakymmentä moottoripyöräjengi MC Bandidosin jäsentä Helsingin Hermannissa eilen sattuneen ampumisjutun yhteydessä.

Surmansa sai vuonna 1965 syntynyt jengin entinen presidentti. Pidätetyistä kahta epäillään entisen puheenjohtajan murhasta ja loppuja yllytyksestä tai avunannosta murhaan.

Eilen poliisi otti kiinni lukuisia jengin jäseniä, joista muutama pääsi myöhemmin vapaalle jalalle. Enää kukaan ei ole kiinniotettuna jutun vuoksi. Surmatyön motiivien tutkinta on rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan vielä alkuvaiheessa.

Uhri kyllä pyrki perustamaan kilpailevaa järjestöä, mutta Tolvanen ei usko tämän olleen teon motiivina.

-Epäilen, että taustalla ovat vanhat syyt, jotka aikoinaan johtivat siihen, että uhrista tuli entinen puheenjohtaja, Tolvanen aprikoi. Sitä, mitä nämä muutamia vuosia sitten ilmenneet "vanhat syyt" olivat, hän ei tutkinnan tässä vaiheessa vielä voinut kertoa.

Murhan lisäksi poliisi tutkii tekoja myös kahtena murhan yrityksenä. Ampumistilanteessa olivat mukana myös uhrin vaimo ja kouluikäinen lapsi, jotka eivät kuitenkaan haavoittuneet.

Volvo XJT-156 kiinnostaa poliisia

Vellamonkatu 25:n kohdalla olevalla pysäköintipaikalla sattuneella ampumisvälikohtauksella oli silminnäkijöitä, ja todistajia onkin jo ilmoittautunut poliisille. Poliisi haluaa todistajiksi etenkin niitä, jotka oleskelivat Vellamonkatu 25:n lähistöllä puolenpäivän aikaan.

Itse tekohan tapahtui noin kello 12.15. Poliisi on kiinnostunut paitsi itse surmaan liittyvistä tiedoista niin myös havainnoista, jotka liittyvät vuosimallia 1984 olevaan tummanpunaiseen Volvo 240:een. Vanhan neliovisen Volvon rekisterinumero on XJT-156. Poliisi löysi auton noin kello 12.30 hylättynä Arabian kaupunginosasta Kaanaantien päästä, pari kilometriä surmapaikasta.

Yleisöltä pyydetään havaintoja autosta ensinnäkin puolenpäivän aikaan Vellamonkadun läheisyydestä.

-Meitä kiinnostaa esimerkiksi se, oliko auto jossain väijyssä odottamassa uhrin tuloa parkkipaikalle, Tolvanen huomauttaa. Toiseksi poliisia kiinnostavat myös havainnot autosta merenrannasta, Kaanaantien päästä.

-Olisimme erityisen kiinnostuneita havainnoista Kaanaantiellä tai autosta poistuneista henkilöistä, jotka olisivat mahdollisesti kävelleet merenrantaa pitkin, Tolvanen sanoo.

"Ampujat pidätettyinä"

Itse surma-asetta Tolvanen ei voi tutkinnallisista syistä vielä paljastaa.

-Vellamonkadulla on kuitenkin ampunut useampi ihminen ja siellä ammuttiin useampia laukauksia, hän tarkentaa. Tolvanen uskoo, että pidätettyinä ovat jo varsinaiset ampujat, mutta yllyttäjiä ja avustajia vielä etsitään.

Poliisi teki eilen iltapäivän ja illan aikana pääkaupunkiseudulla useissa kohteissa kotietsintöjä, ja niissä löydettiin mm. ampuma-aseita. Ampumisvälikohtaus tapahtui eilen noin kello 12.15 parkkipaikalla Vellamonkadulla. Haavoittunut uhri kuljetettiin Meilahden sairaalaan, missä hän kuitenkin pian kuoli.

Vihjeet voi soittaa Helsingin rikospoliisille virka-aikana numeroihin 1895338 tai 1895409 ja muulloin 1894240. Tolvanen korostaa, että poliisi käsittelee kaikki tiedot äärimmäisen luottamuksellisesti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.