Baltzar saa tyytyä potkuihinsa

Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen ja Uudenmaan työvoimapiirin järjestämän kansainvälisen näyttelijätyön peruskurssin johtajan määräaikaisesta virasta erotettu Veijo Baltzar joutuu tyytymään kohtaloonsa.

Helsingin kihlakunnan syyttäjänvirasto teki syyttämättäjättämispäätöksen julkisuudessa paljon kohua herättäneestä tapauksesta. Romaneihin kuuluva Baltzar oli tehnyt erottamisestaan rikosilmoituksen Teatterikorkeakoulun johtoa vastaan. Hän vetosi mm. rotusyrjintään.

Baltzar vaati potkuistaan maineensa mustaamisesta rotuun liittyvän syrjinnän vuoksi miljoonan markan korvausta, palkkaa koko määräaikaiselta työsuhteeltaan ja viran palauttamista.

Virka-aseman väärinkäyttö syynä erottamiseen

Baltzar joutui vaikeuksiin viime vuoden elokuussa, kun hän oli työmatkallaan Helsingissä kuitannut vastoin ohjeita 1 539 markan ravintolaskun sekä hotellin 713 markan puhelinlaskun.

Baltzar oli myös matkustanut Tampereelle kolmen nuoren naishenkilön kanssa, joista kaksi oli kyseisen näyttelijätyön peruskurssin oppilasehdokasta ja yksi työntekijäehdokas. Baltzar oli antanut ymmärtää, että Tampereen matka edesauttaisi kurssille oppilaiksi ja työntekijäksi pääsemisessä. Baltzarin virkatehtäviin ei kuitenkaan kuulunut kyseessä olevan kurssin oppilas- eikä työntekijävalintojen suorittaminen.

Taiteilija Veijo Baltzar oli syyttäjäviraston päätöksen mukaan rikkonut valtion virkamieslain 14 pykälää, jonka mukaan virkamiehen on käyttäydyttävä asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla. Saman lain 33 pykälän mukaan virkasuhde voidaan heti purkaa, jos virkamies törkeästi rikkoo tai laiminlyö virkavelvollisuuksiaan.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat