Autoilija kaahasi 15-vuotiaan mopopojan päälle ja pakeni – pari minuuttia myöhemmin paikalle saapunut Juha-isä löysi poikansa kadulta makaamasta: "Sokki oli ihan järkyttävä"

15-vuotias mopopoika loukkaantui eilen illalla risteyskolarissa Vantaalla, kun henkilöauton kuljettaja kääntyi hänen eteensä.

Mopopojan isä Juha Koljonen kertoo MTV Uutisille, että poika oli lähtenyt hetkeä aiemmin kotoaan ja hän oli menossa salibandyharjoituksiin.

Poika lensi useita metrejä

Pojan mukaan autoilija oli kääntynyt nopeasti hänen eteensä Tammiston kauppatien ja Manttaalitien risteyksessä. Auton oikea etukulma osui mopoilijaan.

– Hän ei kerinnyt edes jarruun koskemaan. Paikalla ei myöskään näkynyt yhtään jarrutusjälkiä, vaikka tie oli ihan kuiva, isä kertoo.

Silminnäkijä kertoi poliisille, että poika lensi törmäyksen voimasta useita metrejä.

Poliisin mukaan kolariauton kuljettaja ei pysähtynyt paikalle, vaan hän oli silminnäkijän mukaan ajanut huomattavaa ylinopeutta Manttaalitietä eteenpäin.

Isä saapui paikalle pari minuuttia myöhemmin

Koljonen itse saapui turmapaikalle pari minuuttia myöhemmin ja havaitsi poikansa makaamassa maassa.

– Sokki oli järkyttävä, kun huomasin, että oma poika on siellä maassa, Koljonen kertaa illan tapahtumia.

Hänen mukaansa tilanteen nähnyt taksikuski oli pysähtynyt paikalle ja soittanut hätänumeroon. Poika vietiin ambulanssilla sairaalaan.

– Kyllä törmäys on ollut aika kova ja törmäyksessä oli isot energiat.

Poika selvisi lievillä vammoilla

Isän mukaan pojalla epäiltiin aluksi munuaisvammoja sekä murtumia kylkiluissa, polvessa ja nilkassa.

– Loppujen lopuksi kävi hyvä tuuri, että hänellä oli pelkkiä ruhjeita.

– Henkisiä vammoja tuli tietysti lapselle ja minulle isänä siinä paikalla. Minulle varmaan tuli siinä suurimmat traumat.

Kesäkuussa 15 vuotta täyttänyt poika sai mopokortin pari kuukautta sitten, jonka jälkeen hän on halunnut kulkea salibandyharjoituksiin mopollaan.

Isä kertoo varmistavansa turvallisen liikkumisen harjoituspaikalle seuraamalla poikaansa autolla perässä. Nyt pojan ja isän välinen välimatka venyi yli kilometrin mittaiseksi eikä isä havainnut kolaria.

"Kuvottaa tällainen, että paetaan paikalta"

Poliisi pyytää henkilöauton kuljettajaa ilmoittautumaan itse poliisille. Lisäksi tapauksen silminnäkijöitä pyydetään kertomaan tietonsa.

Silminnäkijä kertoi poliisille, että kyseessä oli valkoinen, mahdollisesti Audi-merkkinen auto.

– Haluan sanoa kuljettajalle, että tuntisi piston sydämessään ja ilmoittautuisi eikä pakoilisi. Luottaisi omaantuntoon, jos sellainen on olemassa, isä sanoo.

– Kuvottaa tällainen, että paetaan paikalta. Siinä olisi voinut käydä vaikka miten pahasti. Mopo tietysti meni huonoon kuntoon, mutta se on sivuseikka.

Havainnoista voi ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 436849 tai sähköpostiosoitteeseen rek3.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat