Melbournen uudet koronarajoitukset estävät hääjuhlat – yli kuukauden kestävä osittainen ulkonaliikkumiskielto voimaan: "Mikään vähempi ei pidä meitä turvassa"

Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa – viranomaiset joutuivat sulkemaan rannan 0:53
Katso myös video: Australian viranomaiset puuttuivat maaliskuussa rannalle pakkautuneisiin auringonottajiin.

Australiassa Melbournessa on otettu käyttöön uusia tiukkoja koronarajoituksia viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Kaupunkiin julistettiin sunnuntaina muun muassa kuusi viikkoa kestävä öinen ulkonaliikkumiskielto. Ensimmäistä kertaa pandemian aikana kaupungissa kiellettiin myös häiden järjestäminen.

Melbournen koronarajoituksia tiukennettiin jo heinäkuun alussa, mutta uusia tartuntoja on raportoitu siitä huolimatta päivittäin satoja.Victorian osavaltiossa, jonka pääkaupunki Melbourne on, vahvistettiin sunnuntaina 671 uutta koronatartuntaa ja seitsemän virukseen liittyvää kuolemaa.

"Mikään vähempi ei riitä pitämään meitä turvassa"

Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews julisti tartuntojen vuoksi Melbourneen sunnuntaina poikkeustilan, joka kestää ainakin 13. syyskuuta asti.

Poikkeustilan aikana ulkona liikkuminen on kielletty iltakahdeksan ja aamuviiden aikana. Päivän aikana Melbournen asukkaat saavat ulkoilla ainoastaan tunnin ajan maksimissaan viiden kilometrin säteellä kotoaan. Jokaisesta kotitaloudesta vain yksi henkilö saa poistua ostoksille hankkimaan välttämättömiä tarvikkeita. Myös ostosmatka on rajoitettu samaan viiteen kilometriin kuin ulkoilu.

Häät kielletään kokonaan kaupungissa. Pandemian ensimmäisen aallon aikana hääseuruiden kokoa Australiassa rajoitettiin viiteen henkilöön.

– Nämä päätökset on tehty, koska mikään vähempi ei riitä pitämään meitä turvassa, Andrews sanoi.

Andrewsin mukaan työpaikkoja koskevia uusia rajoituksia julkistetaan maanantaina. Hänen mukaansa on mahdollista, että yrityksiä, joiden toiminta ei ole yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämätöntä, voidaan joutua sulkemaan.

Koronarajoitukset ovat voimassa myös muualla osavaltion alueella, mutta astetta lievempinä. Melbournen ulkopuolella asukkaat saavat poistua kotoaan töihin, opiskelemaan, lääkäriin ja hankkimaan välttämättömiä ostoksia.

Korjaus, jutussa mainittu koronatartuntojen määrä on Victorian osavaltiosta, ei vain Melbournesta.

Lue myös:

    Uusimmat