Australialle tärkeä voitto MM-nurmella

Australian jalkapallomaajoukkue eli "Socceroos" venyi loistotulokseen Qatarin MM-turnauksessa, kun joukkue kaatoi D-lohkon toisessa kamppailussaan Tunisian 1–0.

Japanin kakkostasolla pelaava hyökkääjä Mitchell Duke puski al-Janoubin stadionilla 23. minuutilla ottelun ainoan maalin vastahyökkäyksestä. Laitahyökkääjä Craig Goodwinin keskityspallo otti kimmokkeen tunisialaispelaajan jalasta, mutta Duke oli oikeassa puskupaikassa.

Avausjakson lopussa Tunisia sai parikin mahdollisuutta tasoitukseen. Ottelun parhaimmistoon kuulunut australialaistoppari Harry Souttar pääsi kuitenkin blokkaamaan Mohamed Drägerin avopaikan, ja Youssef Msaknin veto lipui hiuksenhienosti maalin ohi.

Toisella jaksolla Tunisia painosti vimmatusti, mutta Mathew Ryanin varjelema maali pysyi koskemattomana.

Australia taipui avausottelussaan selvästi hallitsevalle mestarille Ranskalle 1–4, mutta kolme pistettä nostivat joukkueen tiukasti pudotuspelitaistoon. Tanskaa vastaan tasapelin pelannut Tunisia on sen sijaan erittäin tukalassa paikassa, sillä joukkue kohtaa viimeisessä lohkokamppailussaan Ranskan.

Australia on edennyt MM-kisoissa kertaalleen pudotuspeleihin, Saksassa 2006. Tunisia on jäänyt kuudesti MM-lohkovaiheeseen.