Australia ottaa kovat keinot käyttöön: Intiasta tulevia uhkaa jopa viiden vuoden vankeus

Intialaista koronamuunnosta havaittu myös Suomessa – Virusopin professori:"Ei syytä paniikkiin" 3:45
Katso yllä oleva video: Intialaista koronamuunnosta havaittu myös Suomessa – Virusopin professori: "Ei syytä paniikkiin"

Koronakriisin kourissa olevasta Intiasta Australiaan saapuvia uhkaa maanantaista lähtien jopa viiden vuoden vankeustuomio, ilmoittivat viranomaiset.

Australia tiukensi sääntöjään äärimmilleen sen jälkeen, kun viranomaiset havaitsivat, että maahan oli saapunut ihmisiä Intiasta vaihtoyhteyksien kautta.

Suorat lennot oli lopetettu jo aikaisemmin.

–  Hallitus ei tee tällaisia päätöksiä kevyin perustein. Australian terveydenhuolto- ja karanteenijärjestelmän toimivuus on kuitenkin turvattava ja koronatartuntojen määrä karanteeniyksiköissä pystyttävä pitämään hallittavalla tasolla, sanoi maan terveysministeri Greg Hunt.

Maahantulokielto koskee myös Australian kansalaisia, ja se on voimassa ainakin kuluvan kuun puoliväliin.

Intiassa on jumissa tuhansittain australialaisia, joiden kotiuttamisen tilauslennoilla pääministeri Scott Morrison on torjunut.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch arvosteli kovin sanoin Australian päätöstä.

–  Sen sijaan, että hallitus keskittyy vankilatuomioihin ja koviin rangaistuksiin, sen pitäisi etsiä turvallisia tapoja panna Intiasta palaavat karanteeniin, neuvoi järjestön Australian aluejohtaja Elaine Pearson.

Lue myös:

    Uusimmat