Mainos

Atrian tulos lähes ennallaan

Atria-konsernin tulos verojen ja vähemmistöosuuksien jälkeen oli hieman edellistä vuotta parempi, 5,1 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaava summa oli 4,9 milj. euroa.

Tulos / osake oli nyt 0,32 euroa ja edellisvuonna 0,31 euroa. Sitä vastoin tulos ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja oli hieman heikompi, 7,4 miljoonaa euroa eli 0,2 miljoonaa euroa edellistä vuotta vähemmän.

Atriankotimaan tulosta heikensi merkittävästi teurastamo- ja leikkaamoteollisuuden sekä tähän liiketoimintaan liittyvä lihan tukkumyynnin ja viennin kannattavuuden heikkeneminen. Sitä vastoin koko konsernin tulosta paransi merkittävästi ruotsalaisen tytäryhtiön Lithells AB:n tuloksen paraneminen. Myös tytäryhtiö Liha ja Säilyke Oy:n tulos säilyi tavoitetasolla ollen hieman edellistä vuotta parempi.

Konsernin liikevaihto oli ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 330 miljoonaa euroa, jossa on kasvua 7,6 prosenttia. Liikevaihtoa kasvatti kotimaassa hyvä vähittäiskauppa- ja suurtalousmyynti, kun taas lihan tukkukaupan ja viennin liikevaihto oli viime vuotta pienempi.

Eniten liikevaihtoa kasvatti Ruotsissa toimiva Lithells AB, mikä johtui voimakkaasta vähittäiskauppa- ja suurtalousmyynnin kasvusta. Liha ja Säilyke Oy:n liikevaihtoa kasvatti jalostemyynnin nousu, mutta oman lihanleikkuutoiminnan lopettaminen Karkkilassa vaikutti liikevaihtoon supistavasti.

Lihakaupan kannattavuus laskenut


Atrian teurastamoteollisuudelle on lihan tukkukauppa ja vienti ollut merkittävää. Tältä osalta tulos muodostui huomattavasti edellisvuotta alhaisemmalle tasolle. Suurin syy tähän on Euroopan alhainen sian- ja naudanlihan hintataso sekä koko suhdanteen heikkeneminen tuorelihasektorilla.

Myös tuontihinnat ovat siten laskeneet vaikuttaen myös kotimaan tukkuhintatasoon. BSE-kriisin kielteiset vaikutukset vientiin ja monet lisäkustannukset rasittivat tulosta. Atria on selkeästi suurin naudanlihan käsittelijä Suomessa.

Loppuvuoden osalta ei ole näkyvissä tulosmielessä suuria muutoksia. Vähittäiskauppa- ja suurtalousliiketoimintojen niin kotimaassa kuin Ruotsissa odotetaan kehittyvän ensimmäisen vuosipuoliskon tavoin. Yhtiön mukaan on kuitenkin odotettavissa, että Atrian emoyhtiö ja sitä kautta koko konserni ei saavuta viimevuotista tulostasoa loppuvuoden osalta. Tämä johtuu ennen kaikkea teurastamo- ja leikkuutoimintojen heikosta kannattavuudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.