Mainos

Assembly-pelitapahtuma vetää Areenan täyteen harrastajia

Torstaina Helsingissä alkaneeseen nelipäiväisen Assembly-tietokonepelitapahtumaan odotetaan kaikkiaan noin 6 500 aktiivista verkko- ja tietokonepelaajaa. Osallistujien joukossa on vuosi vuodelta yhä enemmän tyttöjä.

Yhteiset tapahtumat ja massiiviset verkkopeliyhteisöt ovat yhtä tärkeitä kummallekin sukupuolelle. Myös ennakkoluulot tyttöjen pelaamista kohtaan vähenevät jatkuvasti.

- Tämän päivän netti, sosiaaliset pelit, sen sosiaalinen aspekti ja sosiaaliset tapaamiset, niitä ei harrasta enää ainoastaan pojat vaan aktiivisesti myös tytöt, kertoo Assembly 2009 Summer-tapahtuman vastaava järjestäjä Pekka Aakko.

Pelejäkään ei enää luokitella sukupuolen mukaan tyttöjen ja poikien peleihin, joten räiskintäpelit eivät ole enää poikien yksinoikeutta, toteaa Nuorisotutkimusverkoston mediatutkija Sonja Kangas.

- Tytöt pelaavat enemmän tasohyppelyjä kuin pojat, mutta sitten taas räiskintäpelejä tai sotastrategioita pelaavat yhtä lailla tytöt ja pojat. Toki on poikamaisempia ja tyttömäisempiä teemoja, mutta se ei ihan vielä oikeuta siihen luokitteluun, Kangas arvioi.

(MTV3)

Katso Piia Lavosen juttu (Kymmenen uutiset 8.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.