Mainos

Asiantuntijat: Koulu ei voinut estää Connecticutin verilöylyä

Asiantuntijoiden mukaan amerikkalaiskoulu ei olisi voinut mitenkään itse ehkäistä eilistä verilöylyä, jossa sai surmansa 20 lasta ja 7 aikuista. Tämän lisäksi tekijäksi epäilty mies kuoli.

– Koulu ei olisi voinut estää tapahtunutta ilman sitä tietoa, että hän (ampumisesta epäilty) oli tulossa, koulujen turvallisuuteen erikoistunut asiantuntija Bill Bond sanoi uutistoimisto Reutersille.

Siitä ei ole vielä täyttä varmuutta, minkälaiset rutiininomaiset turvatoimet koululla oli, mutta amerikkalaiset tiedotusvälineet ovat kertoneet, että kävijöiden pääsyä kouluun oli rajoitettu. Tämän lisäksi koulun ovet oli laitettu lukkoon 09.30 aamulla. Ampumisen uskotaan tapahtuneen tovin tämän jälkeen.

Bondin mukaan opiskelijoilla ja oppilailla ei ole mitään keinoa suojautua ampujalta, jos tämä alkaa ampua. Hän sanoo jopa, että edes lukitut ovet ja vartijat eivät olisi voineet estää ampujaa tekemästä tuhotyötään.

Amerikkalaiskoulut ovat käyttäneet miljoonia dollareita turvakameroihin, metallinpaljastimiin ja muihin kouluturvallisuutta edistäviin toimenpiteisiin sen jälkeen, kun Columbinen lukiossa sattui järkyttävä verilöyly vuonna 1999. Tuolloin kolmetoista ihmistä sai surmansa, kun kaksi opiskelijaa ammuskeli ympäriinsä koulussa. Kuolleista yksi oli opettaja, loput oppilaita. Lopulta kaksikko surmasi itsensä.

Connecticutin epäilty kouluampuja on viranomaisten mukaan koulun entinen oppilas. Newtownilaisessa alakoulussa ammuttiin kymmeniä laukauksia eilen.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.