Mainos

Arvio sikainfluenssauhrien määrästä laski Meksikossa

Meksikon terveysministeriö on alentanut arviotaan sikainfluenssaan kuolleiden määrästä. Nyt taudin epäillään aiheuttaneen noin sadan ihmisen kuoleman, kun aiemmin puhuttiin yli 170 uhrista.

Terveysministeri Jose Angel Cordova kertoo, että uudentyyppisen viruksen aiheuttamaan influenssaan on kuollut varmasti 16 ihmistä.

Lisäksi tutkittavana on liki 160 ihmisen influenssakuoleman aiheuttaja. Luvut tarkentuvat sitä mukaa, kun laboratoriokokeet valmistuvat.

Meksikossa jatkuu seisokki, jolla pyritään estämään viruksen leviämistä. Kansalaisia on kehotettu pysymään kotonaan viiden päivän ajan.

Sikainfluenssa levisi Italiaan ja Etelä-Koreaan

Sikainfluenssa jatkaa edelleen leviämistään maailmalla: uusimmat tartunnat varmistettiin Italiassa ja Etelä-Koreassa. Hyvänä uutisena on saatu kuitenkin tietää, ettei virus ole ilmeisesti niin ärhäkkä kuin on arveltu.

Italian Toscanassa varmistettiin maan ensimmäinen sikainfluenssatartunta. Meksikossa käyneellä miehellä oli palatessaan kuumetta, ja hänet vietiin sairaalaan kolmen päivän kuluttua. Nyt hän on jo toipunut. Muut Toscanan alueella epäillyt tapaukset eivät olleet sikainfluenssaa.

Etelä-Koreasta kerrottiin, että Meksikossa viikon viettänyt nainen on saanut tartunnan. Kiina keskeytti varotoimena lennot Meksikoon ja lähetti koneen noutamaan siellä olevat kiinalaismatkailijat.

Saksassa tartunnan saaneiden määrä nousi kuuteen. Ilmeni, että sairaanhoitajan Baijerissa tartuttanut potilas on tartuttanut myös huonetoverinsa. Saksan tartunnoista useimmat on todettu Baijerissa. Hampurissa on varmistettu yksi tapaus.

- Potilaat ovat toipumassa, kertoi Saksan tartuntatautiviraston johtaja Jörg Hacker.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.