Armoton pelikielto SM-liigassa – tästä sikailusta se pamahti

JYPin Braden Christoffer pimahtaa Jyväskylässä – aivan älytön huitaisu Jukurit-puolustajaan 3:19
JYPin Braden Christoffer pimahtaa Jyväskylässä – aivan älytön huitaisu Jukurit-puolustajaan

JYP-hyökkääjä Braden Christoffer on saanut SM-liigan kurinpidolta viiden ottelun pelikiellon.

Christoffer sortui typerään temppuun lauantaina JYP-Jukurit-ottelun kolmannen erän alussa. Kanadalaishyökkääjä huitaisi kirvesiskumaisesti Jukurien Niclas Lundgrenia jalkaan. JYP-pelaaja sai tilanteesta ulosajotuomion.

Katso pelikieltoon johtanut pimahdus pääkuvan videolta!

SM-liigan kurinpito tutki tapauksen ja lätkäisi Christofferille viiden pelin pannan. 

JYPillä on jäljellä kuusi ottelua runkosarjassa. Se on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Christoffer on siis pelikelpoinen JYPin viimeisessä runkosarjapelissä. 

Kanadalainen on tuttu nimi kurinpidon paperipinossa. Historia vaikutti uusimman pelikiellon pituuteen. Itse rike oli kolmen ottelun arvoinen, mutta kurinpitohistorian vuoksi rangaistusta korotettiin kahdella pelillä. 

Viime kaudella hyökkääjä sai kuuden ottelun pelikiellon taklattuaan Ilves-vahti Marek Langhameria päähän. 

Joulukuussa 2022 Christoffer sai yhden ottelun pelikiellon tehtyään hävyttömän eleen tuomareille ottelussa Tapparaa vastaan.

– Erotuomariraportin mukaan Christoffer huusi tuomaristolle "How much they pay you?" ("kuinka paljon he maksavat teille"), hieroi kuvitteellisia seteleitä sormissaan ja oli laittavinaan setelit taskuun, kurinpitoraportissa selostettiin tuolloin. 

Christofferin tuore pelikielto on kuluvan kauden tuntuvimpia. Aiemmin Ilveksen Adam Clendening sai viiden pelin pannan huitomisesta. Kärpistä jo matkaansa jatkanut Nick Ritchie on sesongin "tilastokärki". Hän sai kahdeksan ottelun pelikiellon yksipuolisesta hyökkäyksestään TPS:n Markus Nurmen kimppuun. 

Lue myös:

    Uusimmat