Mainos

Armoitettu kuplettilaulaja sai testamentin

Jukka Poika levytti tribuuttilevyn Veikko Laville.

On hyvinkin loogista, että myönteisistä lauluistaan tunnettu Jukka Poika on nyt julkaissut albumillisen versioitaan Veikko Lavin ralleista. Lavin kupleteista huokui - välillä raskaista aiheista huolimatta - tietty valoisuus ja elämänilo.

-Vepa Lavin lauluissa on avaruutta ja avarakatseisuutta. Silloinkin kun hänen teksteissään mennään rakkauden syövereihin, ne eivät menetä sitä huumorin tuomaa perspektiiviä, reggaen tulkkina esiin noussut Jukka Poika tuumii.

Jukka Poika & (Lavin laulujen baarin mukaan nimetty) Mutakuoppa-orkesteri antoivat tribuuttilevylle nimeksi Laulajan testamentti.

-Valitsin albumin laulut lähinnä sillä perusteella, mitkä Lavin kappaleet sopivat parhaiten mun suuhuni. Omia suosikkejani levyltä ovat valssit, etenkin Bussimatka eli sinhvoonia Armiitalle. Myös kappale Laulajan testamentti on ihan klassikko.

Jukka Poika kertoo "pärähtäneensä" Veikko Lavin sävelmiin, kun hän muusikonalkuna työskenteli sivarissa Espoon kaupunginkirjaston musiikkiosastolla. Nyt vuosia myöhemmin tuli sopiva tilaisuus muuttaa ihailu uudeksi levyksi.

Ota löysin rantein

Jukka Poika ounastelee, että Vepa Lavin karjalaiset juuret saattoivat tuoda miehen kupletteihin aitoa kepeyttä, itäistä huumorintajua.

-Lavia kuunnellessa ei tunnu siltä, että kepeitä kappaleita esittää mies, joka haluaisi mieluummin itkeä ja olla hiljaa.

Jukka Poika ei osa suoralta kädeltä sanoa, onko Lavin ihailu muovannut myös hänen omia reggaebiisejään.

-Saattaahan niin olla. Ehkä tietty kohtuus kaikessa -meininki, kadunmiehen näkökulma, on tarttunut.

Veikko Lavin laajassa tuotannossa soi toki vakavampiakin sävyjä. Esimerkiksi hänen laulunsa Lasijauholaivakeikka kuvaa nuorukaista, joka elää kaikkea muuta kuin "kultaista nuoruutta". Kymenlaakson sanaseppo myös teki kappaleet kansalaissodan tuntoihin palanneelle albumille Punaiset ja valkoiset, jolla hänen laulujaan tulkitsivat muut artistit.

-Nähdäkseni Vepa oli parhaimmillaan nimenomaan sanoittajana, vaikka hän myös sävelsi paljon, Jukka Poika arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.