Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ari Ruohosta Vuoden kokki

Ari Ruoho
Ari RuohoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 28.04.2003 14:28

Helsinkiläisravintola Nokassa työskentelevä Ari Ruoho on voittanut viikonvaihteessa Vaasassa käydyn Vuoden kokki -kilpailun. Kilpailun toinen sija meni turkulaisen ravintola Bryggmansin Jarkko Erkkilälle ja kolmanneksi tuli Antti Leisten PalacenRannasta Helsingistä.

Vuoden kokki -finaalin pääraaka-aineina oli tänä vuonna kokonainen ankka ja ankanmaksaa. Jälkiruokaan tuli käyttää omenaa ja punaherukkaa. Finaalin raaka-aineet paljastettiin kilpailijoille vasta perjantaina päättyneen semifinaalin jälkeen, joten menun suunnitteluun ennen lauantaista finaalia ei jäänyt järin paljon aikaa.

Ari Ruohon voittoisaan menuun kuului kevyesti savustettua ankanrintaa, tummaa vadelmakastiketta, perunakroketti, punaviinissä haudutettua sipulia ja inkiväärillä maustettua naurista. Jälkiruuaksi Ruoho valmisti muun muassa punaherukkamoussea ja glaseerattua omenaa.

Kilpailun muut finalistit olivat Toni Eriksson. Sundmansista Helsingistä, Pasi Pärssinen Amica Juhlista Helsingistä ja Mika Gröndahl PalacenRannasta. Kilpailijoiden työskentelyä arvioi pohjoismaisista keittiömestareista koostunut tuomaristo, jonka päätuomarina toimi helsinkiläisen ravintola Chez Dominiquen keittiömestari Hans Välimäki.

Vuoden Kokki -kilpailu käytiin nyt kahdeksatta kertaa. Kilpailun järjestää vuosittain Vuoden Kokki ry yhteistyökumppaneittensa kanssa. Kilpailun tarkoituksena on edistää Suomalaista gastronomiaa ja sen kansainvälistä arvostusta.

Voittajamenu:

Alkuruoka: Suppilovahverokeittoa Nokkostimbaali

Lämmin Ruoka: Kevyesti savustettua ankanrintaa Tummaa vadelmakastiketta Perunakroketti Punaviinissä haudutettua sipulia Inkiväärimaustettua naurista

Jälkiruoka: Punaherukkamoussea Creme Fraiche-jäätelöä Glaseerattua omenaa

Lisää aiheesta:

Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairausAamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleMurehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • Eilen20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus

  • Eilen17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • Eilen15:56
    Kilpailut

    Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu