Ari Ruohosta Vuoden kokki

Helsinkiläisravintola Nokassa työskentelevä Ari Ruoho on voittanut viikonvaihteessa Vaasassa käydyn Vuoden kokki -kilpailun. Kilpailun toinen sija meni turkulaisen ravintola Bryggmansin Jarkko Erkkilälle ja kolmanneksi tuli Antti Leisten PalacenRannasta Helsingistä.

Vuoden kokki -finaalin pääraaka-aineina oli tänä vuonna kokonainen ankka ja ankanmaksaa. Jälkiruokaan tuli käyttää omenaa ja punaherukkaa. Finaalin raaka-aineet paljastettiin kilpailijoille vasta perjantaina päättyneen semifinaalin jälkeen, joten menun suunnitteluun ennen lauantaista finaalia ei jäänyt järin paljon aikaa.

Ari Ruohon voittoisaan menuun kuului kevyesti savustettua ankanrintaa, tummaa vadelmakastiketta, perunakroketti, punaviinissä haudutettua sipulia ja inkiväärillä maustettua naurista. Jälkiruuaksi Ruoho valmisti muun muassa punaherukkamoussea ja glaseerattua omenaa.

Kilpailun muut finalistit olivat Toni Eriksson. Sundmansista Helsingistä, Pasi Pärssinen Amica Juhlista Helsingistä ja Mika Gröndahl PalacenRannasta. Kilpailijoiden työskentelyä arvioi pohjoismaisista keittiömestareista koostunut tuomaristo, jonka päätuomarina toimi helsinkiläisen ravintola Chez Dominiquen keittiömestari Hans Välimäki.

Vuoden Kokki -kilpailu käytiin nyt kahdeksatta kertaa. Kilpailun järjestää vuosittain Vuoden Kokki ry yhteistyökumppaneittensa kanssa. Kilpailun tarkoituksena on edistää Suomalaista gastronomiaa ja sen kansainvälistä arvostusta.

Voittajamenu:

Alkuruoka: Suppilovahverokeittoa Nokkostimbaali

Lämmin Ruoka: Kevyesti savustettua ankanrintaa Tummaa vadelmakastiketta Perunakroketti Punaviinissä haudutettua sipulia Inkiväärimaustettua naurista

Jälkiruoka: Punaherukkamoussea Creme Fraiche-jäätelöä Glaseerattua omenaa

Lue myös:

    Uusimmat