Mainos

Arafat 70-vuotta

Palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat juhlii 70. syntymäpäiväänsä ja sanoo suurimman toiveensa olevan, että voisi joskus rukoilla "palestiinalaisten pääkaupungissa" Jerusalemissa.

Ryhmä lomaleirillä olevia lapsia onnitteli Arafatia tämän merkkipäivänä, vaikka Arafat ei halunnutkaan tehdä syntymäpäivästään suurta numeroa. Sen sijaan Arafat tapasi syntymäpäivänään Kreikan ulkoministerin Jannos Kranidiotiksen, joka on parhaillaan matkalla Lähi-idässä. Venäjän presidentti Boris Jeltsin lähetti Arafatille onnittelunsa.

-En epäile lainkaan, että päivä, jolloin itsenäinen Palestiina ottaa paikkansa maailman poliittisella kartalla, on lähellä, Jeltsin sanoi. Jasser Arafat on ollut 60-luvulta saakka palestiinalaisten itsenäisyystaistelun symboli. Vuonna 1969 Arafatista tuli palestiinalaisten vapautusjärjestön PLO:n johtaja.

70-vuotiaan Arafatin terveydentilaa on spekuloitu paljon. Lehtitietojen mukaan hän kärsii Parkinsonin taudista. Palestiinalaislääkärien mukaan Arafatin silminnähtävä käsien ja huulien vapina ei ole kuitenkaan oire mistään vakavammasta sairaudesta.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.